GÜNCEL HABERLER

Rusya’nın tüm bölgelerinde savaş dönemine yönelik “hazırlık durumu” yükseltildi

Dikkat! bu haber “Dünya Bülteni” ajansından çekilerek otomatik olarak habersi.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Habersi gazete veya bir ajans değildir!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı kararnameye göre, Moskova’nın dahil olduğu Merkezi Federal Bölgesi ve Güney Federal Bölgesi’nde “yükseltilmiş hazırlık durumu” uygulamaya girecek.

Buna göre, söz konusu bölgelerde enerji, iletişim ve ulaşım altyapılarına yönelik güvenlik önlemleri artırılabilecek, bazı sektörlerdeki çalışmalar Rusya Savunma Bakanlığı ihtiyaçları doğrultusunda çalışabilecek ve bölgelerde güvenliğe ilişkin daha fazla denetim yapılabilecek.

İlave seferberlik önlemleri alınabilecek

İlhak edilen Kırım ve Ukrayna sınırındaki Krasnodar, Belgorod, Bryansk, Voronej, Kursk ve Rostov bölgelerinde ise “orta seviye hazırlık durumu” uygulanacak.

Orta seviye hazırlık durumuna göre, bölgelerde sivil savunma önlemleri, nüfusun ve bölgelerin tehlikelerden korunması için ilave seferberlik önlemleri alınabilecek.

Rusya’nın geriye kalan tüm bölgelerinde ise “temel hazırlık durumu” ilan edilirken, söz konusu ……

Devamını okumak için: https://www.dunyabulteni.com/dunya/rusyanin-tum-bolgelerinde-savas-donemine-yonelik-hazirlik

Kaynak :
https://www.dunyabulteni.com/dunya/rusyanin-tum-bolgelerinde-savas-donemine-yonelik-hazirlik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir