GÜNCEL HABERLER

Salah Şehade’nin direniş ruhu hâlâ yaşıyor

Dikkat! bu haber “Milli Gazete” ajansından çekilerek otomatik olarak habersi.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Habersi gazete veya bir ajans değildir!

Filistin direnişinin en değerli yönlerinden biri de sayısız kahraman barındırmasıdır. Sırf Allah rızası için yaşayıp rıza-ı İlahi uğruna canlarını teslim eden kahramanlardan biri de Salah Şehade’dir. İslam ümmetinin onuru konumundaki HAMAS’ın kurucuları arasında yer alan ve hareketin Şeyh Ahmed Yasin’den sonraki lideri olan Salah Şehade, İsrail’in vahşi bir saldırısı sonucunda aile fertleri ile birlikte şehadet şerbetini içmiştir. Hayatıyla, şehadet arzulayan Müslüman gençlere örnek olan Şehade’nin rahmet-i Rahman’a kavuşmasını bizzat HAMAS lideri Şeyh Ahmed Yasin duyurmuştur: “Size Ebu Mustafa’nın şehadetini müjdeliyorum.”
İLK TUTUKLULUĞU 1984’TE…24 Şubat 1952’de Eş-Şati Mülteci Kampı’nda doğan Salah Şehade, aslen Yafalı mülteci bir ailenin evladıdır. Salah Şehade, Filistin topraklarındaki temel eğitiminin ardından Mısır’a giden ve buradaki Sosyal Hizmet Yüksek Enstitüsü’nden 1972’de mezun olur. Mısır’ın İskenderiye kentinde ikamet ……

Devamını okumak için: https://www.milligazete.com.tr/haber/12402083/salah-sehadenin-direnis-ruhu-hala-yasiyor

Kaynak :
https://www.milligazete.com.tr/haber/12402083/salah-sehadenin-direnis-ruhu-hala-yasiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir