GÜNCEL HABERLER

İran’da lise öğrencisi Asra Panahi dövülerek öldürüldü

Dikkat! bu haber “INTELL4” ajansından çekilerek otomatik olarak habersi.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Habersi gazete veya bir ajans değildir!

İran’da başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle geçen ay ahlak polisleri tarafından gözaltına alındıktan sonra yaşamanı yitiren Mahsa Amini için gerçekleştirilen eylemler devam ediyor.

Geçen hafta Erdebil kentinde bir kız öğrenci, dini lider Ayetullah Ali Hamaney’i öven marşı okumayı reddettiği için polis tarafından arkadaşlarının gözü önünde dövüldü. 16 yaşındaki Asra Panahi’nin, polisin uyguladığı şiddet sonrası hayatını kaybettiği bildirildi.

Asra Panahi’nin ölümü, ülkedeki bir süredir devam eden eylemlerin daha da artmasına yol açtı.

İran güvenlik güçleri, son dönemde liselerde ve üniversitelerde artan eylemlerin önüne geçmek için okullara baskın düzenliyor.

İranlı Öğretmenler Sendikalar Birliği, 16 yaşındaki Panahi’nin, hastanede aldığı yaralar nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı. Panahi ile birlikte marşı okumayan başka kız öğrencilerin de dövüldüğü kaydedildi.

Söz konusu iddialar hakkında açıklamalarda bulunan İranlı yetkililer ise polisin genç kızın ölümünden sorumlu olmadığını öne sürdü.

 

Kaynak :
https://www.intell4.com/iranda-16-yasindaki-asra-panahi-neden-olduruldu-haber-194527

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir