GÜNCEL HABERLER

Zelenski: “Rusya, askeri ve siyasi olarak iflas etti”

Dikkat! bu haber “INTELL4” ajansından çekilerek otomatik olarak habersi.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Habersi gazete veya bir ajans değildir!

Ukrayna lideri Zelenski, Rusya’nın son günlerde Ukrayna’nın enerji altyapısını vurmak için İran yapımı silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) yoğun şekilde kullanması hakkında açıklamalarda bulundu.

Zelenski, bu durumun, Rusya’nın siyasi ve askeri olarak iflas ettiğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

AFP’nin aktardığına göre, Ukrayna lideri, “Rusya’nın İran’dan yardım talebi, Kremlin’in askeri ve siyasi iflasını kabul ettiği anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Ukrayna lideri, Moskova’nın yıllardır askeri-sanayi sektörüne milyarlarca dolar harcadığını ve sonunda oldukça basit SİHA’lar ve füzeler elde etmek için İran’a boyun eğdiğini söyledi.

Tahran hükümeti, Ukrayna’da kullanılmak üzere Rusya’ya SİHA gönderdiğine dair iddiaları yalanlıyor. Ancak ABD ve Batı ülkeleri ise İran’ı bu konuda suçlamaya devam ediyor. 

 

Kaynak :
https://www.intell4.com/ukrayna-lideri-zelenski-iran-tarafindan-rusyaya-gonderilen-sihalar-hakkinda-ne-dedi-haber-194531

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir