GÜNCEL HABERLER

Yunanistan'da cinsel saldırı faili polisler serbest bırakıldı

Dikkat! bu haber “Gazete Duvar” ajansından çekilerek otomatik olarak habersi.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Habersi gazete veya bir ajans değildir!

Vedat Yeler

YUNANİSTAN – Yunanistan’ın başkenti Atina’da Omonia polis karakolunda 19 yaşındaki kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan iki polis, 17 Ekim’de çıkarıldıkları mahkeme tarafından denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı. Haklarında ‘toplu tecavüz’ ve ‘kişisel verilerle ilgili kanunun ihlali’ suçlarından dava açılan iki polis, söz konusu suçlamaları reddetti.

Yunanistan basının aktardığına göre, Atina’nın merkezinde bulunan Omonia polis karakolunda çalışan iki polis, görevli oldukları karakolun bodrum katında bulunan soyunma odasında 19 yaşındaki kadına cinsel saldırıda bulundu. Kadının, karakoldan ayrıldıktan sonra bir arkadaşı ile konuştuğu ve ertesi sabah doktora gittiği, arkadaşının ısrarı üzerine polisler hakkında şikayetçi olduğu belirtildi. 

KARAKOL KAMERALARI DEVRE DIŞI

Protothema’nın ortaya çıkardığı soruşturma dosyasına göre, iki polisin cinsel saldırı anını kayda aldığı iddia edildi. Öte yandan soruşturmayı yürüten müfettişler, karakolun güvenlik kameralarının devre dışı bırakıldığını tespit etti ancak yakındaki bir oteldeki başka bir kameradan alınan görüntüler kadının karakoldan giriş çıkışını gösteriyor.

 

’20 YILDIR SUÇ İŞLENİLEN BİR KARAKOL’

Mültecilerin ve göçmenleri yoğun olarak yaşadığı bir mahalle olan Omania’da bulunan karakolda polisler tarafından şimdiye kadar işlenen suçlara da dikkat çeken News 24/7’nin olaya dair yaptığı haberde, “Omonia Polis Karakolu rastgele bir birim değil, 20 yıldır başta göçmenler olmak üzere gözaltında tutulan kişilere kötü muamele yapıldığına dair şikâyetlerin baş aktörlerinden biridir” sözlerine yer verildi. 

SYRIZA, İKTİDARI SORUMLU TUTTU

Muhalefetteki SYRIZA partisinden eski bakan Christos Spirtzis, iki sanığın şu anda ‘iktidardaki Yeni Demokrasi tarafından işe alınan 4500 eğitimsiz, uygunsuz ve çoğu durumda tehlikeli polis arasında olduğunu’ iddia etti.

Kaynak :
https://www.gazeteduvar.com.tr/yunanistanda-cinsel-saldiri-faili-polisler-serbest-birakildi-haber-1585492

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir