OTO HABER

Uçan Araba Yarışlarına Hazır Olun! Yıl Sonuna Kadar Başlayacak

Otomobil tutkunu olan birçok kişi motor sporları ve yarışlara karşı da belli bir ilgi duymaktadır. Ancak söz konusu uçan araba yarışları olduğunda çok daha heyecanlanmamız gerekebilir. Elektrikli uçan araba şirketi olan Alauda, uçan araba yarışlarına 2020 yılının sonlarına doğru başlanacağını belirtiyor. Planları bu doğrultuda olan şirket, uçan araba yarışlarının bir sonraki büyük motor sporları etkinliği olabileceğini düşünüyor.

Uber, Rolls Royce ve Volvo gibi şirketlerin uçan araba konseptleri üzerinde çalışmalar yürüttüğünü zaten biliyoruz. Ancak bu şirketlerin her biri bu araçları ulaşım amacıyla geliştirmeyi amaçlıyor. Şimdi ise Alauda isimli şirket, uçan taksilerden farklı olarak uçan bir yarış arabası yapmaya çalışıyor.

Şirket, Airspeeder isimli uçan otomobilinin ilk prototipini 2019 yılının Temmuz ayında tanıttı. Şimdi ise gelecekteki uçan araba yarışlarında kullanılabilecek yeni Airspeeder MK4 modeli üzerinde çalışmalar yürütüyor ve bu modeli test ediyorlar.

Airspeeder, bilim kurgu filmlerini andıran bir tasarım ile geliyor. Uçan araba saatte 150km/s hıza ulaşabiliyor. Yarış arabasının ağırlığı ise yaklaşık olarak 226 kilogram civarındadır. Ayrıca araçta 24kW’lık dört adet motor bulunduğunu da belirtelim.

Alauda, profesyonel pilotlar ile araçları test etmek için hazırlıklarını sürdüyor. Aynı zamanda Airspeeder MK4 modelini Avustralya’nın Adelaide çölünde uçurmak konusunu planlıyorlar. Ancak içinde bulunduğunuz koronavirüs salgın durumu sebebiyle bu test planlarını şimdilik beklemeye almış durumdalar.

Uçan Araba Yarışlarına Hazır Olun!

Bununla birlikte şirket, bu yılın sonuna kadar uçan araba yarışlarına başlamayı hedefliyor. Ayrıca birçok motor sporu meraklısını bu yeni spor dalının cezbedeceğini düşünüyorlar. Şirket, yarışlar sırasında ekiplere Airspeeder araçlarının donanımını sağlayacak ve ihtiyaçları doğrultusunda gerekli ayarlamaları yapabilecek.

Airspeeder araçları, pilotların kolay manevra yapabilmesi ve kokpitte rahatça oturabilmeleri için entegre edilmiş AR teknolojine sahip olacak. Bunun yanında yarış sırasında oluşabilecek kazaları önlemek için araçları birbirinden uzak tutacak LiDAR teknolojisini de bünyesinde barındıracak. Şirket, araçlar elektrikli olduğundan dolayı pit stopların çok daha kısa süreceğini düşünüyor.

Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz uçan arabaları çok yakında göklerde görmeye başlayacağız gibi görünüyor. Peki siz uçan yarış arabaları hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce böyle bir motor sporu ilgi çekici olur mu? Aşağıdaki yorum bölümünden düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir