TEKNOLOJİ

Sony, PlayStation 5 Oyun Konsolu İçin Yeni Bir Patent Aldı

Sony, bu yıl itibariyle PlayStation 5 ismini verdiği yeni bir oyun konsolu tanıtacak. Şirketin yeni oyun konsolu ile ilgili her geçen gün yeni bir sızıntı veya bilgi ortaya çıkıyor. Bu sefer de Japonya merkezli şirketin aldığı yeni bir patent gözler önüne serildi.

Sony tarafından alınan bu patentin PlayStation 5 için yapılan son düzenlemeler ve geliştirmeler olduğu belirtiliyor. Söz konusu patent ise “Dynamic Music Creation In Gaming” olarak isimlendiriliyor. Türkçe karşılığını ise “oyun içi dinamik müzik oluşturma” olarak belirtebiliriz.

Şirketin bu patent ile ilgili yaptığı resmi açıklama ise şöyle:

“Dinamik müzik oluşturma için bir metot ve sistem ortaya konuluyor. Bir duygu, bir ya da daha fazla müzikal motife atanıyor ve bir oyun vektörü, duygu ile ilişkilendiriliyor. Bir ya da daha fazla müzikal motif, duygu temelli olarak oyun vektörüne eşleniyor. Bir müzik kompozisyonu, oyun vektörü ya da arzu edilen duygular temelinde oluşturuluyor.”

Peki ne zaman tanıtılacak bu PlayStation 5, gelin bir de buna bakalım. Geçtiğimiz günlerde Sony tarafından yeni bir iş ilanı yayınlanmıştı. Bu iş ilanı şirketin yeni oyun konsolu ile ilgiliydi ve bu da oyun konsolunun çıkış tarihini ortaya çıkarmıştı.

Bahsettiğimiz bu ilan Sony için daha doğrusu PlayStation 5 için donanım tedariğinde bulunabilecek bir çalışan arıyordu. Şirket tarafından yayınlanan ilandaki gereksinimlere ve işe alım gibi şartlara baktığımız zaman yeni oyun konsolu büyük ihtimalle Ekim ayında raflardaki yerini alabilir.

“Sony, PlayStation 5 Oyun Konsolu İçin Yeni Bir Patent Aldı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir