TEKNOLOJİ

Samsung 150MP Kamera Sensörü Üzerinde Çalışıyor

Samsung, fotoğraf makinelerindeki tecrübesi sayesinde dijital görüntüleme pazarında da söz sahibi markalardan bir tanesi konumunda. Ancak bu tecrübeye rağmen mobil tarafta bu başarısını sadece son birkaç yılda uygulayabildi. Şirket mobil kamera sektöründe de kendini kanıtlamak isterken bu olay daha da büyüdü ve başka firmalara da sensör üretecek şekilde işe dönüştürdü. Bu popülerliğin yanında şirket çalışmalarını da eksik etmiyor. Samsung 150MP kamera sensörü üzerinde çalışıyor gibi haberler etrafta dolaşmaya başladı bile.

Samsung, geçen yıl akıllı telefonlar için geliştirdiği 105MP’li ilk kamera sensörünü tanıttığı zaman birçok insan tarafından hayranlıkla karşılanmıştı. Bunun daha da yüksek bir versiyonu resmi olarak ISOCELL Bright HM1 olarak adlandırıldı. Galaxy S20 Ultra 5G modelinde de bu sensör kullanıldı ve etkileyici bir performans sergiledi. Böylece şirket kendi geliştirdiği kamera sensörlerini yine kendi geliştirdiği akıllı telefonlar ile daha geniş bir kitleye tanıtmış oldu.

Şirketin geliştirdiği 150MP kamera sensörü hala bir isme kavuşmuş değil. Bu sensörde Bright HM1’deki gibi bitişik piksel teknolojisi yani Nanocell olarak nitelendirilen 9 bitişik pikseli (3×3 piksel) bir araya getiren yeni teknoloji kullanılacak.

Bazı söylentilere göre geliştirilen bu sensör, 2020 yılının sonlarına doğru piyasaya sürülecek bir Xiaomi amiral gemisi modelinde karşımıza çıkacak. Xiaomi’nin ardından OPPO ve Vivo da bu kamera sensörünü kullanan markalar arasına girecek. Geçen yıl ISOCELL Bright HMX sensöründe olduğu gibi bu sene de aynı senaryoyu göreceğiz gibi duruyor.

Elbette şu anda bu tür söylentilere güvenmek için oldukça erken. Ancak olabilirliği var gibi görünüyor. Her halükarda Samsung’un bu yeni sensörü bu yıl içinde Galaxy Note 20’ye yetiştirmesi pek mümkün görünmüyor. Muhtemelen gelecek yılın Galaxy S amiral gemilerinde Samsung 150MP kamera sensörünü görebiliriz.

Bu haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir