RÜYA TABİRLERİ

Rüyada Kapı Görmek

Son Güncelleme: 12.09.2020 00:52

Rüyada Kapı Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada ev veya mescidin büyük kapısını görmek, rüya sahibinin giyerek bezendiği elbisesine ve durumunu örten malına, burnunun koku almayacağı bir hastalığa, sözü neşretmeye, vasıfları övülen boy ve endamı hoş, kadri yüce nesli çok olan güzel bir kadına veya zikredilen evsafi haiz bir erkeğe delalet eder. Rüyada kapı kilidi görmek işlerin yoluna gireceğine yorumlanır.

Bir kimse rüyada kendisi için büyük bir kapı satın alındığını ve kendisinin de o kapının üzerinde olduğunu görse o kimsenin hizmetçisiyle evlenmesine veya o kimsenin vücuduna yahut hizmetçisine ya da hanımına bir kötülük gelmesine delalet eder.

Eğer kendisi o kapının altında olduğunu görse hoşlanmadığı bir şeye düşer. Hasta olan bir kimse rüyada büyük bir kapı üzerine çıktığını görse bu onun naaş ve tabutuna delalet eder.

Oda kapısı kadına, ev kapısı ev sahibine ve hizmetçiye, Sokak, şehir ve kale kapıları o yerin yöneticisine, Açık kapı rızık ve berekete, Kapalı kapıyı açmak işlerin kolaylaşmasına, açık kapıyı kapatmak zorluk ve sıkıntıya, eve girip kapıyı kapatmak günah ve isyandan korunmaya, Evin kapısını çıkarıp yenisinin katıldığını görmek evi satmaya, Kapı gıcırtısı sırları ifşa etmeye, eşler arasındaki tartışmaya, Sağlam kapı halkası güvenilir ortağa, sadık eşe, zekatla güvence altına alınan mala, çürük ve zayıf halka güvensizliğe, Kapıyı sürgülemek korkudan emin olmaya, Kapı mandalı iş yapmaktan üşenen hizmetçiye, Kapı sövesi evin resi yahut o evin işlerine bakan kimseye; sövenin kaybolması evin reisinin vefatına, Kapatmakta güçlük çekilen kapı hanım tarafından gelecek güçlük ve sıkıntıya delalet eder.

Rüyada bir kapıdan geçmek, iftiraya uğramak demektir.Kapalı bir kapı görmek önemli bazı fırsatları kaçırdınız demektir. Bir kapıdan geçmek, iftiraya uğrayacağınız anlamına gelir. Eğer rüyanızda kapı kapatıyorsanız, kendinizi düşmanlarınızdan koruyabileceğinizin işaretidir. Rüyasında kapı gören bir insan, iyi bir iş sahibi olur. Kapının önünde duran kişi, çok iyi bir hayat sürer.

Rüyada kapi görmek hayirdir. Kapali kapilar sir, açik kapilar rizk kapisi olarak tabir olunur. Bir baska yoruma göre de kapali ve kilitli kapilar kizlara, açik kapilar kadinlara yorumlanir. Aralik olan kapilar ise dullara isarettir.

Rüyasinda demir bir kapiyi kilitledigini görmek, bekar bir kizla evlenecegine delalet eder. Evin kapisinin degistigini görmek, o evde oturan er-kegin is hayatinin degisecegine yorumlanir. Evin kapisinin yerinde olmadigini veya çikarilip bir kenara birakildigini görmek, ev erkeginin isinin bozulduguna ve baska bir is pesinde olduguna, kapi-nin yerinde ve kilitli oldugunu görmek, ev erkeginin isinde basarili olduguna ve kazancinin artacagina delalet eder. Kapinin ortasinda ayri bir kapinin da bulundugunu görmek, hayra yorumlanmaz.

Bu rüya sahibinin esinin kendisine ihanette bulunacagina isarettir. Rüyada evinin kapisini kapayarak içeriye girdigini görmek, bekarsa evlenecegine, evli ise esinden ayrilip baska bir kadinla evlenecegine; kapiyi içerden kol demiri ile kilitledigini görmek, o eve bir hizmetçi kiz alacagina ve onunla ilerde evlenecegine delalet eder. Rüyasinda evinin kapisini bulamayan kimse, isinde saskinliga ugrar. Sokagina girdikten sonra evinin kapisini degisik görmek, evinde kendisini bir sürprizin bekledigine , kapinin önüne gelip anahtarla kapiyi açmak istedigi halde anahtarin kilide uymadigini görmek, karisinin kendisinden memnun olmadigina ve ayril-mak istedigine isarettir.

Rüyada Kapı Halkası Görmek

Rüyada kapı halkası gören, o ev içinde oturan insanların halleri ile yorumlanır. Demirden halka ahlak sağlamlığına. tunçtan veya pirinçten halka, refaha ve sağlığa delildir. Kapı halkalarını sökerek kopardığını görmek, o ev halkından komsularının hoşnut olmadıklarına, kopan bir halkayı yerine takmak, bu rüyanın aksi ile tabir olunur.

Rüyada kapı halkası görmek, Ibn-i Sirin’e göre kari ve koca arasındaki bağlılığa, iki ortak arasındaki ticari bağlılığın, namus dairesinde ve doğrulukla devam edip etmediğine. komşular arasındaki münasebete işarettir.

Rüyada Kapı Çalmak Görmek

Kişinin kapısı çalınırsa beklemediği bir haber alır. Kapı çalan ise kısmet alır. Rüyada birisinin kapısını çaldıgını görmek, kapısı çalınan kimse için düşmanca bir his beslediğine, kendi kapısının çalındığını görmek, bu rüyanın aksi ile yorumlanır.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kapı çalmak, kapıyı çalan kimse tarafından kapısı çalınan kimse hakkında meydana gelecek münazaa ve fitneye işarettir.

Rüyada Kapı Mandalı Görmek

Rüyada kapı mandalı görmek, yola çıkmaktan ızdırap duyan kötü hizmetçiye işarettir. Ağaçtan olan mandal, hile ile yapılan fetih ve zafere işarettir. Bir kimse rüyada kapısını sürgü île kilitlenmiş olduğunu görse, o kimsenin dünya islerini korumaya muktedir olmamasina isarettir. Bir kimse rüyada kapisinin kapanmasini istedigi halde kapatamamasi, c kimsenin aciz kaldigi bir seyden imtina etmesine isarettir.

Kapı arkasına vurulan sürgü, bazen çocuğa veya kötürüm zevceye yahut ağır yürüyen hayvana işarettir. Bazen sürgü korkudan emin olmaya, düsmandan korunmaya ve gömülü mala veya kabirde bulunan ölüye bazen de, sihre, sirlan gizlemeye ve yolculuktan geri kalmaya isarettir.

Rüyada Kapı Gıcırtısı Görmek

Rüyasında kapısını açıp kaparken gıcırdadığını görmek, o ev içinde esiyle yapacağı ağız kavgasına işarettir.

Rüyada Kapı Kapamak veya Açmak Görmek

Kapıların açıldığını görmek, rüya sahibine hayır ve nimete, eger kapılar yol üzerinde iseler, bu iyiliğin çok çabuk olmasına delalet eder. Önünde bir evin kapısının açıldığını görmek, iyi kalpli bir kimse tarafından eline mal geçeceğine ve bunu ailesi için harcayacağına işarettir.

Evinin kapısının kapandığını, yıkıldığını veya yandığını gören büyük bir musibete düşer. Kapının halkasını vurduğunu veya çaldığını ve içerden cevap verildiğini görenin duası kabul olunup aradığını bulur. Kapıyı çaldığı zaman açılırsa, Cenabi Hakk (cc) duasını kabul eder ve onu düşmanına üstün kılar.

Habersi.com / Rüya Tabirleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir