GÜNCEL HABERLER

Liz Truss: “Özür dilerim, ama istifa etmeyeceğim”

Dikkat! bu haber “INTELL4” ajansından çekilerek otomatik olarak habersi.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Habersi gazete veya bir ajans değildir!

İngiltere Başbakanı Liz Truss, geçen ay açıklanan ve vergi indirimlerini içeren mini bütçenin İngiltere’de meydana getirdiği finansal ve ekonomik kaos için halktan özür diledi.

BBC’ye açıklamalarda bulunan İngiltere Başbakanı, eski Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng’i görevden alma kararını ve mali planlarının iptalini savundu.

Truss, yeni Maliye Bakanı Jeremy Hunt’tan ‘ekonomik istikrarı yeniden sağlamak için yeni bir strateji’ istediğini belirtirken, “Yapılan hatalar için sorumluluğu kabul etmek ve özür dilemek istiyorum. Çok ileri gittik ve çok hızlı hareket ettik. Ancak bu ülkeye hizmet etmek üzere seçilmiş olduğum için istifa etmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Hunt, Liz Truss’un ekonomiyi istikrara kavuşturmak için kamu harcamalarında kesinti yapmak zorunda kalacağını söylemişti.

Hunt, “Harcamalar insanların istediği kadar artmayacak. Bazı vergiler insanların istediği kadar hızlı kesilmeyecek, bazılarının artması gerekecek” şeklinde konuşmuştu.  

 

Kaynak :
https://www.intell4.com/ingiltere-basbakani-liz-truss-istifa-iddialari-hakkinda-ne-dedi-haber-194528

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir