ÖNERİLER

Kombinin Su Basıncı Neden Yükselir? Kombi Su Basıncı Nasıl Düşürülür?

Genel kombi kullanımında tüketiciler tarafından kombi su basınç seviyesi genellikle göz ardı edilen detaylardan birisidir. Kombinin su basıncının düşmesi veya yükselmesi tüketici tarafından genel olarak önemsenmez. Ancak kombinin su basınç değerlerindeki olağandışı pozisyonlar kombi için ciddi arızaların ortaya çıkmasına neden olur. Bununla birlikte kombinin basınç seviyesinin yükselmesi durumunda kullanımı ciddi bir güvenlik riski de oluşturur. Bu yüzden kombinizin su basıncının yükselmesini dikkate alarak, basıncın neden yükseldiğinin belirlenmesi ve önlenmesi için profesyonel Kurtköy Arçelik Servisi hizmetlerimize başvuruda bulunmalısınız.

Kombinin Su Basıncı Neden Yükselir?

Kombilerde su basıncının olağandışı şekilde yükselmesine/artmasına neden olabilecek çok sayıda farklı etken neden olabilmektedir. Ancak Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezimize gelen kombinin basıncının çok yükselmesi şikayetlerinde genel neden olarak tesisatta su seviyesinin yüksek olması karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte bir diğer yaygın görülen basınç yükselmesi nedenlerinden birisi de kombinin bağlı olduğu peteklerde hava sıkışması meydana gelmesidir.

Kombinizdeki su basıncının yükselmesinde teknik bileşenlerinde meydana gelen arızalarda etkili olabiliyor. Kombinizin su basıncı düştüğünde yaptığınız su takviyesini fazla kaçırmanız durumunda bu defada su basıncının yükselmesine neden olursunuz. Kombideki genleşme tankı, eşanjör ve su basma vanası arızaları da basıncın yükselmesinde etkili olabiliyor.

Kombi Su Basıncı Nasıl Düşürülür?

Kombinizin su basıncının yükselmesi durumunda pratik bir şekilde seviyeyi aşağıya çekebilmeniz mümkündür. Üstelik kombi su basıncını düşürebilmek için profesyonel Kombi Servisi hizmetlerini kullanmanıza da gerek bulunmuyor. Kombinizin su basıncının yükseldiğini tespit etmeniz durumunda cihazın altındaki tahliye hortumunu kullanarak, basıncın düşmesini sağlayabilirsiniz.

Tahliye hortumunun dışında cihazınızın ana tahliye musluğunu da kullanarak, fazla suyu tahliye edebilir ve böylelikle su basınç seviyesinin yeniden ideal seviyeye indirilmesini sağlayabilirsiniz. Kombinizin bağlı olduğu peteklerde bulunan “müşürler” üzerinden de fazla suyu tahliye edebilirsiniz ki bu işlem ile de kombinizin su basınç seviyesinin ideal seviyesine indirebilirsiniz.

Kombinizde su basınç seviyesi minimum 1.5 bar olarak belirlenmiştir. Kombinizin üst basınç seviyesi sınırı ise 2 bar olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla kombinizde yükselen su basıncını düşürmek istediğinizde basınç göstergesindeki ibrenin 2 bar seviyesinin altına inmesini beklemelisiniz. Kombinizde tıpkı sık sık basınç düşmesi gibi sık sık basınç yükselmesi şikayetini yaşıyorsanız, mutlaka bu soruna neden olan ana arızanın tespiti için Kombi Servisi merkezimizi arayarak, profesyonel servis hizmeti almalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir