ÖNERİLER

Kombi Durmadan Çalışıyor Sorunu Neden Olur? Kombinin Sürekli Çalışması Nasıl Çözülür?

Modern yaşantının önemli parçalarından birisi haline dönüşen kombiler, evlerde ve işyerlerinde yaygın olarak kullanılıyor. Tasarruflu ısınma ile birlikte sıcak su ihtiyacını da karşılayan kombilerin temel çalışma prensibine uygun olmayan durumlar, arıza olarak değerlendirilir. Kombi cihazları temel olarak belirlenen sıcaklık seviyesine geldikten sonra çalışmayı keser. Ortamdaki sıcaklık ölçümünü sağlayarak, düşüş olması halinde yeniden otomatik olarak devreye girer. Bu yüzden eğer kombiniz sürekli çalışıyorsa teknik bir sorunu olduğunu gösterir.

Kombinin sürekli çalışmaya devam etmesi ve hiç durmaması sorununa müdahalede bulunabilmek için yeterli teknik donanım ve bilgiye sahip olunması gerekir. Bu yüzden Sancaktepe Baymak Kombi Servisi merkezimizden destek alabilirsiniz.

Kombi Neden Çalışmayı Durduramaz?

Normalde ayarladığınız sıcaklığa ulaştıktan sonra durması gereken kombiniz, durmuyorsa bu temel olarak gaz kaynaklıdır. Kombinizin gaz basıncı seviyesinde meydana gelen bir sorundan kaynaklı olarak çalışmayı kesememektedir. Kombilerde gaz basıncı, cihazın içerisinde bulunan doğalgaz kuvvetini belirlemektedir. Cihazdaki doğalgazın kuvvetinin ayarlanması, kazandaki suyun ısıtılmasında kullanılan ateşleme sistemi açısından çok önemlidir.

Gelişmiş teknolojiye sahip olan kombiler, gaz basıncının dengesini otomatik olarak kendisi düzenleyebilmektedir. Eğer sistemde bir arıza meydana gelirse bu dengelemeyi sağlayamayacağından, kombi çalışmayı kesemez. Gaz basıncında düşüş genellikle sistemdeki tıkanıklıklar veya kaçaklar nedeniyle meydana gelir. Güvenli bir şekilde müdahale için yeterli ekipman ve bilgi ile işlem yapılması gerekeceğinden Yenidoğan Baymak Kombi Servisi hizmetlerimize başvuruda bulunmalısınız.

Kombinin Çalışmayı Kesememesi Sorunu Nasıl Çözülür?

Kombinizin sürekli çalışmasına neden olan temel etken gaz basıncındaki problemlerdir. Eğer sistemdeki gaz basıncının olması gerektiği gibi düzenlememesi söz konusu olursa, cihaz durması gereken yerde çalışmayı durduramayacaktır. İşte bu noktada kombinizin gaz basıncının düşmesine neden olan ana faktörün tespit edilmesi gerekir. Gaz geçişinin gerçekleştiği sistemdeki tüm parçalar tek tek Kurtköy Demirdöküm Kombi Servisi teknikerlerimiz tarafından kontrol edilir. Yapılan kontrollerde gaz basıncının düşmesine neden olan kaçağın mevcut olduğu nokta için onarım işlemi gerçekleştirilir.

Kombideki gaz basıncının düşüşüne neden olan faktör belirlenerek, onarıldıktan sonra sistemin stabil şekilde çalışması sağlanır. Bunun için kombinin gaz basıncı dengelenerek, su basımı gerçekleştirilir. Kombinin çalışmasıyla birlikte yaşadığınız soruna ilişkin gösterge panelindeki uyarıda gidecektir ki cihazınız artık normal şekilde çalışacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir