TEKNOLOJİ

İşte 2019’un En İyi Akıllı Telefon Kameralarının DxoMark Listesi

2019 akıllı telefon kameraları için inanılmaz bir yıl oldu. Neredeyse tüm büyük akıllı telefon üreticileri, sahip oldukları kameralar ile müşterilere tatmin edici bir deneyim sunmak için birbirleriyle yarıştılar. Ancak, bu yıl kameralar konusunda hangi akıllı telefonun en iyi performansı gösterdiğini merak ettiniz mi? DxOMark kısa süre önce en iyi akıllı telefon kamera seçimlerini yayınladı ve bugün onlara bir göz atacağız.

İlk olarak, iki Çinli teknoloji devinin akıllı telefonları arasında kıyasıya rekabet var. Bu cihazlar: Huawei Mate 30 Pro ve Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition.

DxOMark’a göre, her iki akıllı telefon da herhangi bir senaryoda akıllı telefon fotoğrafçılığı ve videoculuğu için harika seçimler. Çok yönlü bir kategori için kayda değer bir rakip ise eşsiz video kayıt yeteneklerini göz önüne alarak Apple iPhone 11 Pro Max olacaktır.

Video Kategorisinde Kazanan iPhone 11 Pro Max

Zaten tahmin etmiş olabileceğiniz gibi, Apple iPhone 11 Pro Max bu bölümde en iyi cihaz olarak öne çıkıyor. iPhone 11 Pro Max’e Android rakiplerine karşı avantaj sağlayan faktörlerden biri de konuyla ilgili dakika detaylarını kaybetmeden HDR videolarını çekebilme yeteneği olmalı. Özellikle belirtmek gerekirse, Selena Gomez’in ‘Lose You to Love Me’ şarkısının klibi iPhone 11 Pro ile çekilmiştir.

Xiaomi Mi CC 9 Pro Premium Edition video çekiminde de iyi bir iş çıkarıyor. Aslında, bu iki cihaz da DxOMark’ın testlerinde aynı puan alıyor, ancak iPhone kamerasının üstünlüğü var. Ancak, DxoMark’ın belirttiği gibi, “Android işletim sistemini tercih eden video çekimleri Xiaomi‘de yanlış gidemez”.

Bu yıl büyük akıllı telefon markalarının izlediği bir diğer trend ise yakınlaştırma yeteneği. Bu konu sizi ilgilendiriyorsa, tercih etmeniz gereken cihaz Xiaomi Mi CC 9 Pro Premium Edition. Bir alternatif ise Huawei P30 Pro olabilir.

Fransız kamera kıyaslama platformuna göre ultra geniş çekimler için en iyi akıllı telefon Samsung Galaxy Note 10+ 5G. iPhone 11 Pro Max bu kategoride değerli bir rakip.

Düşük ışık fotoğrafçılığı, özellikle gece söz konusu olduğunda, Huawei Mate 30 Pro DxoMark’ın seçimi. İkinci en iyi seçim başka bir Huawei cihazı olan P30 Pro. Şaşırtıcı bir şekilde, hem Google Pixel 4 hem de iPhone 11 Pro Max bu kategoride ilk 5 listesine giremedi.

Peki, listedeki hangi akıllı telefonları kamera olarak tercih edersiniz? Yorumlarda bize bildirin.

Kaynak: 
https://beebom.com/best-smartphone-cameras-2019-dxomark/
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir