GÜNCEL HABERLER

İran'ın dron teknolojisi ABD'yi hem rahatsız etti hem korkuttu

Dikkat! bu haber “Milli Gazete” ajansından çekilerek otomatik olarak habersi.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Habersi gazete veya bir ajans değildir!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, İran dron sistemlerinin Ukrayna’da Rusya tarafından askeri ve sivil hedeflere yönelik kullanıldığını söyledi.
Günlük basın toplantısında İran ile dron teknolojisi konusunda iş yapanları yaptırım konusunda uyaran Dışişleri Sözcüsü Patel, ABD’nin daha önce İran’ın Rusya’ya dron sistemleri satmayı planladığını ve Rus ordusunun İran’dan bu sistemleri aldığını dünyaya dünya kamuoyuna duyurdu.
Patel, “Rus operatörler bu sistemleri kullanmak için İran’a eğitim için gittiler. Bu sistemlerin askeri ve sivil hedeflere karşı kullanıldığına dair çok geniş kapsamlı kanıtlar var” dedi.
İRAN-RUSYA İTTİFAKI ABD’Yİ RAHATSIZ ETTİ Patel,  İran ile Rusya arasında derinleşen ittifakın arz ettiği tehdidini ifade etti.
Amerikalı sözcü, şöyle devam etti:
“Bu yakından izlediğimiz bir konu ve İran’ın Rusya’ya tehlikeli silahlar ……

Devamını okumak için: https://www.milligazete.com.tr/haber/12396574/iranin-dron-teknolojisi-abdyi-hem-rahatsiz-etti-hem-korkuttu

Kaynak :
https://www.milligazete.com.tr/haber/12396574/iranin-dron-teknolojisi-abdyi-hem-rahatsiz-etti-hem-korkuttu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir