TEKNOLOJİ

Intel ve Nvidia Yeni Dizüstü Sisteminin Tanıtımını Yapacak

Intel ve Nvidia gelecek haftaya AMD Ryzen APU ailesine cevap niteliğinde dizüstü sistemlerinin tanıtımını gerçekleştirecek. Intel ve Nvidia Gelecek hafta tanıtacakları üst segment dizüstü sisteminde onuncu nesil Intel Comet Lake-H işlemciler ve GeForce RTX SUPER ekran kartlarının bulunduracak gibi duruyor.

AMD’nin özel olarak yeni nesil Ryzen APU ailesi ile ultra ince ve performans odaklı olan dizüstü sınıflarında büyük ses getirmesi, cevabını anında aldı. Intel ve Nvidia önümüzdeki hafta yeni bir diz üstü sistemini tanıtacaklar.

2 Nisan tarihi itibariyle lansmanının olması beklenen tanıtılacak olan bu yeni sistemin performans odaklı olması beklentiler arasında. Intel tafaında onuncu nesil olan Comet Lake-H işlemcileri yer alacak. 8 çekirdek ve 16 iş parçacığı birimine kadar ölçeklenen bu işlemcilerde ayrıca frekans değerleri de geliştirilmiş olacak.

Nvidia’nın ise RTX SUPER ekran kartlarının mobile gelmesi düşünülüyor. Zaten bir zamandır RTX 2060, 2070 ve 2080 ekran kartlarının mobile sunulacağı bilinmekteydi.Bu durum ile oldukça kaslı alternatifler elbet ortaya çıkacaktır. Yapılacak olan bu tanıtımda ilk dizüstü modellerinde sergilenmesi beklentiler arasında. Tanıtımı yapılacak olan bu modeller 15 Nisan tarihinde piyasaya sürülmüş olacak.

AMD Ryzen 4000 serisi ise mobil alanında büyük ilgi görmeye devam ediyor. Geçe hafta Ryzen 4000 serisini içinde bulunduran oyuncu, performans ve ince diz üstü modellerinin tanıtımı yapılmıştı. Seride 8 çekirdek ve 16 iş parçacığı birimine kadar çıkan işlemciler şuan mevcut durumda. Grafik birimi tarafında ise 8 kümeye kadar Vega çekirdekleri kullanılmakta.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir