ÖNERİLER

Evde Kombi Temizliği Nasıl Yapılır? Kombi Hangi Aralıklarla Temizlenmeli?

İçerisinde barındırdığı ileri teknolojik bileşenleri ile uzun ömürlü ve yüksek performanslı kullanım sunan kombiler, mekanik ve dijital teknolojiyi bir araya getirir. Bu nedenle de her bir elektronik üründe geçerli olduğu gibi kombilerde de kullanım neticesinde zamanla yıpranmalar, birikintiler ve kirlenmeler meydana gelir. Elektronik ürünler açısından son derece sıkıntılı olan bu hususların söz konusu olması ilk olarak performans düşüşüyle anlaşılabilir. Daha da ileri seviyede kombi arızalarına dahi neden olabilir. Bu nedenle de kombinizin temizliğini düzenli olarak yapmanız ve periyodik kombi bakımı için Kurtköy Siemens Servisi merkezimize başvuruda bulunmalısınız.

Kombi Temizliği Neden Yapılır?

Kombiniz doğalgaz ve su gibi ardından çok fazla kalıntı bırakan ve birikinti oluşmasına neden olan kaynakları kullanır. Bu durumda özellikle yıl boyunca aktif şekilde kullandığınız kombinizin sisteminde çeşitli kalıntıların oluşmasına neden olur. Doğalgaz yanmasına bağlı oluşan gaz atığıyla birlikte su tesisatından gelen kireç, tortu ve bileşenlerdeki pas vb. faktörler, kombinizin içerisinde tıkanmalara neden olur. Kombide meydana gelen tıkanıklıklarda yavaş yavaş performans düşmesine ve ilerleyen süreçte kombinizi hiç kullanamamanıza neden olur. Bu yüzden kombinizin tüm sistem bileşenlerinin temizliğini sık aralıklarla gerçekleştirmeye özen göstermelisiniz. Kombinizin temizlenmesi hususunda dilerseniz Üsküdar Bosch Servisi merkezimizden de destek alabilirsiniz.

Kombi Temizleme Nasıl Yapılır?

Her kombi kullanıcısının bildiği üzere kombilerde verimli, güvenli ve uzun ömürlü bir kullanım gerçekleştirebilmek için periyodik kombi bakımı yaptırılmalıdır. Kombi bakımının kusursuz ve kaliteli bir şekilde yapılması için Sarıgazi Arçelik Servisi merkezimize başvuruda bulunabilirsiniz. Kombinizin genel periyodik bakımı dışında evde kendinizde kombi temizliği yapabilirsiniz. Kombi temizleme işlemi periyodik kombi bakımından ayrı bir işlemdir ve kesinlikle temizlik yapıldığı için bakıma gerek olmadığı algısı oluşmamalıdır. Zira kombi bakım uygulamalarında kullanıcı olarak erişemeyeceğiniz cihazınızın sisteminin teknik bileşenlerinde de işlem gerçekleştirilir.

Kombinizin tüm su girişlerini kestikten sonra tüm peteklerindeki suyu tamamen boşaltmalısınız. Kombi temizleme işleminde filtreleri temizlemek ana öncelik olmalıdır. Bu kapsamda kombinizin altındaki 2 adet olan su giriş ve su sirkülasyon borularının filtrelerini temizlemelisiniz. Bu işlem için tüm su vanalarını kapatıp, suyu boşalttıktan sonra tapalarını açarak filtrelere ulaşabilirsiniz. Filtreleri su altında fırçayla yıkadıktan sonra yerine takabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir