ÖNERİLER

Çamaşır Makinesinin Kapağı Neden Açılmıyor? Çamaşır Makinesi Kapak Açılmama Sorunu Nasıl Giderilir?

Çamaşırlarınızı doldurduğunuz ve çıkarttığınız ön kısımdaki kapak zaman zaman açılmayabiliyor. Çamaşır makinesi sistemi gereğince ön kapağın sorunsuz bir şekilde açılması gerekmektedir. Güvenli çalışma kapsamında çamaşır makinelerinde ön kapak kilitlenir. Yıkama programı sona erene dek sistem tarafından makine kapak kilit mekanizması devrede tutulur. Yıkama sonunda makinenizden “tık” diye bir ses gelir ve böylelikle kapak kilidi devreden çıkar. Bu sayede makinenizin kapağını açabilirsiniz. Bu şekilde olağan olan işlem prosedürü gerçekleşmiyor ve kapak açılmıyor ise kapakta bir sorun var anlamına gelir. Sultanbeyli Bosch Servisi merkezimizin uzmanlarınca bu tip çamaşır makinesi arızaları kısa zaman dilimi içerisinde en kaliteli şekilde çözüme kavuşturulmaktadır.

Çamaşır Makinesinin Ön Kapağı Neden Açılmaz?

Çamaşır makinenizin ön kapağının açılmaması pek çok farklı nedene bağlı olarak yaşayabileceğiniz bir sorundur. Makinenizin ön kısımda bulunan yükleme kapağı yıkama işlemi sırasında otomatik olarak kilitlenmektedir. Çamaşır makinesinin kapağının açılmaması kapakta fiziksel bir arıza olduğuna işaret edebileceği gibi diğer sistem bileşenlerinin fonksiyonlarını yerine getirememesi nedeniyle de açılmayabilir. Yani makinenizin yıkama programını teknik olarak tamamlamamış olması güvenlik nedeniyle kapak kilidinin devreden çıkartılmamasına neden olur. Bu yüzden makineniz durmuş olsa bile ön kapağı açılmayabiliyor. Makinenizde ön kapağın açılmamasıyla ilgili bu sorunlardan hangisinin olduğunun tespitine yönelik müdahaleler için Kurtköy Bosch Servisi merkezimize başvuru yapabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi Ön Kapağı Açılmaması Sorunu Nasıl Çözülür?

Çamaşır makinenizin ön kapağının açılmaması sorununa yönelik olarak Sultanbeyli Siemens Servisi uzman teknikerlerimiz tarafından bölgenizde her zaman hazır bulunan tam donanımlı servis araçlarımızla müdahale edilir. Çamaşır makinenizin ön kapağının açılmamasının fiziksel veya teknik bir arızaya bağlı olarak meydana geldiği belirlenmektedir. Bunun için öncelikli olarak makinenizin içinde su kalıp, kalmadığı kontrol edilir. Su tahliyesi sağlıklı bir şekilde gerçekleşmemiş ise kapak açılmaz. Eğer makinede su kalmış ise su tahliye filtresinin tıkalı olup, olmadığına bakılır ve tıkalı ise yenisiyle değiştirilir. Su tahliye pompası da arızalı olabilir ki bu durumda pompa motoru yenisiyle değiştirilir.

Çamaşır makinesinin kapak kilit mekanizması da arızalanmış olabilir. Kapak kilit mekanizması arızalandığında çözüm için tüm ön panelin çıkartılması gerekir. Çünkü kapak kilit mekanizması makinenizin iç kısmında bulunur. Bu işlemde ancak uygun ekipman ve uzman kişiler tarafından gerçekleştirilebilir. Yine de bu işlem uzmanlarımızca hem kısa sürede tamamlanır hem de çok düşük maliyetlerle değiştirilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir