ÖNERİLER

Andezit Taşı

İnşaat alanının en temel maddelerinden biri olan andezit taşı, volkanik bir taş türü olup sağlamlığı ile ön plana çıkmaktadır. Yapı malzemesi olarak kullanılmasının yanı sıra, parklarda, dekoratif süslerde, şömine yapımında, merdiven, basamak, kaldırım gibi yerlerde de andezit taşına rastlamak mümkündür. Zira daha önce de belirttiğimiz gibi andezit adı verilen bu taş çok dayanıklı bir püskürük madde olduğundan dolayı şıkça yenilemeye ve bakıma ihtiyaç duymamaktadır.

Andezit Taşı Özellikleri Nelerdir?

Andezit yaşı, pek çok özelliği sayesinde günümüzde sıkça kullanılmaktadır. Santimetreküp başına 170 kg baskıya dayanabilen, kaymaz özelliği bulunan, kolayca işlenebilen, yaz ve kış aylarında iyi bir yalıtım sağlayan, gözenekli yapısı sayesinde yağmur ve suya dayanıklılığı olan andezit, farklı materyaller ile birleştirilmeye de uygundur. Bu sayede simli, mat, parlak, figürlü, kabartmalı, yazılı gibi farklı çeşitlerde andezit kullanılabilmektedir. Böylelikle de andezitin kullanım alanları arttırılabilmektedir.

Andezit Taşı Fiyatı Nedir?

Andezit taşı, maliyeti bakımından en ucuz ve en sağlam taş olarak kabul görmektedir. Doğal taşların tamamından daha uygun fiyatlı olan andezit, ortalama 80 TL’den başlayan fiyatlardan satışa sunulmaktadır. Ancak bu noktada bilinmesi gerekir ki, andezit taşı fiyatları belirlenirken birden fazla husus göz önünde bulundurulmaktadır. Bu nedenle fiyat bilgisi almadan önce, ne kadar andezit taşına ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz ve bu bağlamda fiyat hakkında araştırma yapmanız gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir