GÜNCEL HABERLER

5 Ayda Kredi Notunu Yükseltmek

Kredi notu yükseltme, 5 ayda kredi notu yükseltme. Kredi notu bankaların müşterilerine kredi verirken en çok dikkat ettiği risk belirleme araçlarından biridir. Kredi başvurusunda bulunan bir adayın bu krediyi vaktinde ödeyip ödeyemeyeceğini risk faktörlerince en doğru şekilde ölçen ve buna göre bir puan belirleyen kredi notu uygulamaları bankaya büyük ipucu sağlamaktadır.Böylece aldıkları krediyi geri ödemesi muhtemel olmayan kişilere kredi vermeyen bankalar sorunlar yaşamamaktadır.
Bu gereksinimleri sağlayamayan kredi başvurusunda bulunan müşteriler bankadan kredi alamazlar. Kredi notu düşük kişilere kredi vermeyen bankalar kefil gösterilmesi durumunda belirli miktara kadar kredi sunmaktadır. Ancak eğer kefil bulamıyorsanız  bankadan kredi çekebilmek için kredi notunuzu yükseltmek dışında bir yol bulunmamaktadır. Bu makalemizde anlatacağımız kredi notu yükseltme adımlarını uygulayarak sizde neredeyse 5 ay gibi kısa bir sürede kredi puanınızı yükseltebilir ve size çıkabilecek en yüksek miktarda krediyi bankadan alabilirsiniz. Kredi başvurusunda bulunmadan mutlaka okumanız gereken bu makalemizde sizlere 5 ayda kredi notu yükseltme yollarını anlatacağız.

5 Ayda Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Öncelikle eğer üzerinizde bir kredi yok ise veya kredi kartı kullanmıyorsanız ilk yapmanız gereken bir kredi kartı başvurusunda bulunmak. Genellikle daha önce kredili ürün kullanmayan müşterilere en kolay kredi kartını veren bankalardan biri Enpara’dır. Finansbank e-bankası olarak bilinen enpara müşterilerine en kolay kredili ürünler sunan banka olarak bilinmektedir. Hemen sizde bir kredi kartı başvurusunda bulunarak kredili ürünler kullanmaya başlayabilirsiniz.Kısa vadede yapacağınız harcamalar ve düzenli ekstre ödemeleri sayesinde kredi notunuz her gün yükselecektir.

Genellikle harcamalarızı kredi kartından yapar ve ay sonunda eksiksiz olarak kredi kartınızın borcunu öderseniz 5 ay sonunda yaklaşık 200 puan kredi notunuz yükselecektir. Böylece dilediğiniz kredinizin başvurusunu yapabilmek için bir adım daha yaklaşmış olacaksınız. Bu adımın dışında üzerinize kayıtlı faturalar var ise bankacılık uygulaması ile otomatik ödeme talimatı vererek düzenli ödemeler yaptığınızı bankaya gösterebilirsiniz. Adınıza tanımlanmış bir mobil hat faturası veya elektrik faturasını otomatik ödeme talimatı olarak kaydederseniz bankanız sizin kredi notunuzu yükseltecektir.

Ayrıca sık sık banka hesabınıza para girişi olması da kredi notunuzu yükselten diğer faktörlerden biridir. Düzenli hesabınıza gelen ödemeler bankaların gözünde pozitif etki yaratır. Sürekli size para geldiğini düşünen banka size vereceği kredinin ödenmesinde bir sorun yaşamayacağını emin olur. Bu adımları uygulayarak 5 ayda kredi notu yükseltme yollarını takip ederseniz tahminen 5. ayın sonunda kredi notunuz 500 puan yükselmiş olacaktır. Eğer ödenmemiş veya uzun süre geciken kredi borçlarınız yok ise bu şartlar altında dilediğiniz miktarda kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir