TEKNOLOJİ GÜNCEL HABERLER

Yeni PlayStation 5 Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

Sony konsol severlerin merakla beklediği PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense’i tanıttı. Sony ekibi DualSense’i tanıtırken, oyun severlerin DualShock 4’de sevdikleri özellikleri koruyup, yeni tasarım ve işlevsellik eklediklerini bildirdi.

Konsol meraklılarının beklediği PS5 tanıtımına geri sayım devam ederken Sony tarafında bir gelişme meydana geldi. Sony ekibi Twitter aracılığıyla duyurduğu DualSense’i blog yazısıyla tanıttı. İlk bakışta yenilikçi tasarımıyla göze çarpan DualSense, önceki PlayStation kontrolcülerin aksine siyah-beyaz tasarımıyla farkını gösterdi.

Dokunsal geri bildirim özelliği bulanan kontrolcü, Sony ekibinin tabiriyle “çamurda araba sürme” hissini verebilecek. Sony’nin önceki kontrolcüsü olan DualShock 4’ün bu denli hassas bir geri bildirim özelliği bulunmuyordu. Ayrıca dâhili mikrofonu sayesinde oyuncular ek donanıma ihtiyaç olmadan sohbet edebilecekler. Tetik tuşlarına eklenen yeni özellik ile tuşlar oyundaki ok çekme gerginliği gibi hisleri oyuncuya verebilecek.

Sony CEO’su Jim Ryan mesajında “Yeni kontrolcünün, PS5’teki birçok yenilikçi özellik ile birlikte oyunlar için dönüştürücü etkisi olacak – PlayStation’daki oyun sınırlarını zorlama görevimize şimdi ve gelecekte devam edeceğiz.” diyerek PS5’da olacak yeniliklere işaret etti.

Öte yandan tanıtımın yayınlanmasından dakikalar sonra oyun severler, kontrolcünün görseli üzerinde oynamalar yaparak farklı renkteki kontrolcüleri sosyal medyada paylaştılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir