GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

Xiaomi, MIUI 13 Arayüzünün Geliştirilme Aşamasına Başlandığını Belirtti

Xiaomi, birkaç gün önce 5G destekli Xiaomi Mi 10 Youth Edition modelini tanıttı. Bu modelin tanıtıldığı etkinlikte beraber şirketin sevilen özelleştirilmiş arayüzünün yeni sürümü olan MIUI 12 de piyasaya sürüldü. Şu anda beta aşamasında olan MIUI 12 arayüzü, yıl boyunca kademe kademe Xiaomi ve Redmi modellerine dağıtılmaya devam edecek. MIUI 12’nin henüz yeni tanıtılmış ve beta aşamasında olmasına rağmen şirket, MIUI 13 arayüzünün geliştirilme aşamasına başlandığını açıkladı.

Bu kulağa söylenti gibi gelse de aslında bir söylenti değil. MIUI 13 hakkındaki bu bilgi direkt olarak Xiaomi’den geliyor. MIUI Kullanıcı Araştırma Ekibi, tanıtım etkinliğinden sonra Mi Community China ile ilgili bir gönderi paylaştı.

Paylaşılan bu gönderi, ilgilenen kullanıcılar MIUI 13 için bir dizi özellik ve tasarım anketine katılmaya davet ediyor. Yeni arayüz yazılımı 2021 yılında Xiaomi ve Redmi modellerinde kendini gösterecek. Xiaomi’nin kendi arayüzüne olan bu bağlılığı ve özverili çalışması gerçekten takdire şayan bir durum.

Xiaomi, MIUI arayüz yazılımının akıllı telefonlara adeta bir ruh kattığını ve donanım özellikleri kadar önemli bir parça olduğunu belirtiyor. Şirket, özelleştirilmiş Android arayüzünü her geçen sene farklı bir boyuta taşıyor.

Henüz MIUI 12 yeni tanıtılmışken MIUI 13 ile ilgili raporları görmek ve arayüzün geliştirilmeye başlamış olması ilginç bir durumdur. Şimdilik asıl odaklanmamız gerek MIUI 12’dir. MIUI 12, karanlık mod 2.0, yenilenen animasyonlar, güvenlik iyileştirmeleri ve harika hareketli duvar kağıtları ile oldukça renkli bir kullanıcı arayüzü.

“Xiaomi, MIUI 13 Arayüzünün Geliştirilme Aşamasına Başlandığını Belirtti” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir