OTO HABER

TOGG CEO’su Açıkladı! Yerli Otomobilin Marka İsmi Belli Oldu

TOGG (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu) CEO’su Gürcan Karakaş, bu sabah itibariyle gazeteciler ile online bir sohbet toplantısı düzenledi. Karakaş, bu toplantıda yerli otomobilin hangi marka ismi ile yola devam edeceğine dair bazı açıklamalarda bulundu. TOGG markasının beğeni endeksinin %73 seviyesinde olduğunu ifade etti.

TOGG CEO’su marka beğeni endeksi yaptırdıklarını belirterek, “Yaptırdığımız endekste TOGG’un marka beğeni endeksi yüzde 73’lere çıktı. Dolayısı ile şimdilik yola TOGG markası ile devam etme kararı aldık” dedi. Karakaş, en son Ocak ayında otomotiv basınındaki gazeteciler ile bir araya gelmişti. Bu toplantıda yaptığı açıklamada otomobilin ismi üzerinde çeşitli alternatifler ürettiklerini ve bunların üzerinde düşündüklerini söylemişti.

Gürcan Karakaş, TOGG markasının tescil işlemlerinin birçok ülkede devam ettiğini ve bazı ülkelerde de tamamlandığını belirtti. Karakaş’ın belirttiğine göre TOGG markası Avrupa Birliği, ABD, Çin, Rusya, Kanada, Güney Kore, Japonya ve Azerbaycan’da tescil edilmiş durumda.

TOGG’un üretilmesi için Gemlik’te bir fabrika inşa edilmektedir. Karakaş, Gemlik’teki fabrikadan yeni araçların 2022 yılında çıkacağını söyledi. 2022 yılının son çeyreğinde ilk TOGG otomobillerin fabrikadaki banttan ineceği ve kullanıcıların karşısına çıkacağı belirtildi.

İlk olarak 2011 yılında dile getirilen %100 yerli otomobil projesi, 2017 yılı itibariyle beş şirketin ortaklığında TOGG markası altında birleşti. 2017 yılında kurulan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, 27 Aralık 2019’da Gebze’deki Bilişim Vadisi’ndeki ön gösterimde yerli ve milli SUV ve sedan modellerini tanıttı.

Gemlik’te bulunan ve TSK’ya ait olan 4 milyon metrekarelik alanın 1 milyon metrekarelik bölümüne kurulacak fabrika ile ilk TOGG otomobillerinin üretimine başlanacak. Yerli otomobilin üretileceği Bursa’nın Gemlik ilçesindeki fabrika, 20 milyar TL’nin üzerinde bir yatırım ile kurulacak. Fabrikanın ilk adımı ise 17 Temmuz’da vurulan ilk kazma ile atılmış oldu.

“TOGG CEO’su Açıkladı! Yerli Otomobilin Marka İsmi Belli Oldu” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir