OTO HABER

Tesla Modelleri Artık Trafik Işıklarında Otomatik Olarak Durabiliyor

Yıllarca üzerinden çalışılan özellik nihayet hayata geçiriliyor. Tesla modelleri yeni bir yazılım güncellemesi ile birlikte trafik ışıklarında otomatik olarak durabiliyor. “Trafik Işığı ve Dur İşareti Kontrolü” olarak adlandırılan bu özellik, Tesla’nın tam otomatik sürüş projesinin bir parçası olarak geliyor ve geçen hafta itibariyle ABD’de kullanıma sunulmuş durumda.

Bu yeni özelliği beraberinde getiren yazılım güncellemesi, yalnızca Tesla’nın Autopilot teknolojisine sahip üçüncü nesil araç bilgisayarı olan Hardware 3 tarafından desteklenen belirli modellerde kullanılabiliyor.

Tesla, yeni özelliğin trafikten etkili hız sabitleyici ve autosteer sistemleri ile birlikte kullanılabileceğini belirtti. Şirkete göre yeni özelliğin etkinleştirilmesi, ışığın yeşil, sarı veya kırmızı olmasına bakılmaksızın tüm kavşaklarda aracı yavaşlatmaktadır.

Sürücüler eğer bu sistemi geçersiz kılmak ve sürüşe devam etmek için otomatik pilot kolunu bir kez çekmek veya manuel olarak gaz pedalına basmak eylemlerini yerine getirmeleri gerekmektedir.

Tesla, bu özelliği devreye sokan kişiler arabalarının başlangıçta kavşaklarda sık sık duracağını ve yavaşlayacağını belirtiyor. Ayrıca, “Zamanla, ne zaman ve nasıl durması gerektiğini öğrendikçe özellik zamanla daha doğal bir şekilde kontrol edilecek.” dedi.

Şirket bu özelliği kullanırken her zaman tetikte ve hazır bir şekilde aracı kontrol altına almaya hazır olmanızı tavsiye ediyor. Bunun nedeni özelliğin henüz başlangıç aşamasında olmasıdır. Özellikler yeni sunulduğu için bazı trafik kontrollerine tam olarak uymayabilir.

“Tesla Modelleri Artık Trafik Işıklarında Otomatik Olarak Durabiliyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir