TEKNOLOJİ

Samsung Galaxy S21 Modelinde ToF Sensörü Bulunmayacak

Samsung, kısa süre önce en iyi donanım ve özellikleri sunduğu yeni nesil Galaxy Note 20 ve Galaxy Note 20 Ultra modellerini tanıttı. Her iki model de arka kamera kurulumunda ToF sensörü olmadan geliyor. Güney Koreli kaynaklardan elde edilen son bilgilere göre Samsung, Galaxy S21 modelinde de ToF sensörüne yer vermeyecek.

Şirket ToF sensörlerinden Galaxy S21 modelinde vazgeçmiş durumda çünkü bu teknoloji için yeterli bir kullanım durumu ortada yok. Aynı zamanda Samsung’un kullanmış olduğu dolaylı ToF teknolojisi, Apple tarafından kullanılan doğrudan ToF teknolojisine göre daha az performans sunmaktadır. Bununla birlikte Sony tarafından geliştirilen bu teknoloji için Apple ve Japon teknoloji devi arasında özel bir anlaşma yapıldı. Samsung ise sonradan geliştirilen bu yeni nesil teknolojiyi tercih etmedi.

Tüm bunlar olurken Samsung henüz bu konsepti ter etmiş değil. Şirketin kamera departmanında bu konular üzerine halen bir çalışma yürütülüyor. Ayrıca System LSI Business departmanının dolaylı ToF teknolojisini daha iyi bir noktaya taşıyabilecek bir görüntü sensörü üzerine çalıştığı ve yeni bir ürün geliştirdiği bildiriliyor.

Samsung, ToF sensörleri konusunda en azından gelecek amiral gemisi modellerinde bir bekleme sürecine girecek. Şirket, Apple’ın gelecekteki ürünlerinde bu teknolojinin nasıl uygulandığını analiz edecektir. Bununla beraber Apple’ın ürünlerindeki teknolojiye pazarın tepkisini gördükten sonra bu teknoloji üzerindeki çalışmalarını yeniden başlatacaktır ve ToF sensörlerini yeniden akıllı telefonlarına entegre etmeyi düşünecektir.

“Samsung Galaxy S21 Modelinde ToF Sensörü Bulunmayacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir