GÜNCEL HABERLER TEKNOLOJİ

Samsung Galaxy Book S 2020 Tanıtıldı! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Samsung, geçtiğimiz sene ilk kez Galaxy Book S modelini piyasaya sürmüştü. Şirketin bu dizüstü bilgisayar modeli gücünü Snapdragon 8cx mobil platformundan alıyor. Süper ince ve fansız yapısı sayesinde taşınabilirlik konusunda ve tasarım konusunda harika işler ortaya koyuyor. İşletim sistemi olarak ise Windows 10 çalıştırıyor. Güney Koreli teknoloji devi bu cihazı güncellemenin vakti geldi diyerek Samsung Galaxy Book S 2020 modelini tanıttı.

Samsung Galaxy Book S 2020 Teknik Özellikleri

Yeni Galaxy Book S 2020 modeli, selefinde bulunan 13.3 inç boyutundaki Full HD dokunmatik ekranı koruyor. Ancak Samsung, Qualcomm’un Snapdragon 8cx mobil yonga setinden vaz geçmiş durumda. Şirket işlemci olarak yeni modelde Intel Core tercih etti.

Bu sayede dizüstü bilgisayar modeli, işlemci konusunda Intel’in Foveros 3D yığınlama teknolojisi ve hibrit bir CPU mimarisi sunan ilk cihaz olmuş oldu. Samsung, yeni işlemcinin kullanılmadığı zaman pil tasarrufu yaptığını, kullanıldığı sırada ise yüksek performanslı birden çok işlemi akıllı bir şekilde dengeleyerek yürüttüğünü belirtiyor.

Galaxy Book S 2020 dizüstü bilgisayar modelinde LPDDR4x 8GB RAM bulunmaktadır. Depolama birimi olarak ise 256GB veya 512GB eUFS depolama alanı sunulmaktadır. Ayrıca bu depolama alanını 1TB’a kadar genişletebilmeniz için MicroSD kart yuvası cihaz ile birlikte geliyor.

Cihazda 4G LTE ve Wi-Fi 6 (Gig+) desteği mevcuttur. Dizüstü bilgisayar en kalın noktasında 11.8mm iken ağırlığı ise sadece 950 gramdır. Bu sayede taşınabilirlik konusunda oldukça avantaj sunmaktadır. Ayrıca cihazın ekranı 600 nite kadar parlaklık artırmanıza izin veriyor. Bunu da iki tuşlu bir kısayol kombinasyonu kullanarak gerçekleştirebiliyorsunuz.

Samsung, yeni dizüstü bilgisayarında Android işletim sisteminin keyfini çıkarmanıza da olanak tanıyor. Şirket bu konuda Microsoft ile bir ortaklık gerçekleştirmiş durumda. Microsoft’un Telefonunuz isimli uygulaması sayesinde mobil cihazınızdaki tüm bildirim, mesaj, cihazlar arası kopyala yapıştır ve fotoğraf aktarımı işlevlerini Galaxy Book S’de entegre bir şekilde senkronize edebiliyorsunuz.

Samsung Galaxy Book S 2020 Fiyatı

Samsung, Galaxy Book S 2020 modelini altın ve gri renk seçenekleri ile satışa sunmaktadır. 256GB depolama alanına sahip model için €1.129 Avrupa fiyatı belirlenmiş durumda. 512GB depolama alanına sahip olan Galaxy Book S 2020 modeli için ise İngiltere’de yaklaşık £1.230’lik bir fiyat etiketi belirlenmiştir.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir