OTO HABER

Samsung, Elektrikli Otomobiller Konusunda Hyundai İle İş Birliği Yapacak

Samsung, Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai ile elektrikli otomobiller ve bataryalar konusunda iş birliği yapmayı planlıyor. Her iki şirketin de üst düzey yetkililerinin potansiyel bir iş birliği konusunda görüşmek üzere bir araya geldiği söyleniyor. Hyundai’nin elektrikli araçları için EV pillerini ve diğer bağlı otomobil bileşenlerini Samsung’dan tedarik etme konusundaki isteği öne çıkıyor.

Samsung Electronics Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong, şirketin Seul’deki batarya fabrikasında Hyundai Motor Group Genel Müdür Yardımcısı Chung Eui-sun ile bir araya geldi. Her iki yöneticinin de hazır bulunduğu toplantıda yeni nesil akü teknolojileri konuşuldu. Bunun yanında araştırma ve geliştirme durumlarını birbirleri ile paylaştıkları belirtiliyor.

Samsung tarafından bir sözcü, şirketin tamamen katı halli pillerinin sağlam ve dayanıklı olduğunu ve Samsung’un elektrikli hareketlilik segemntinde Hyundai ile daha çok iş birliği yapmayı düşündüğünü belirtti. Hyundai, şu anda elektrikli araçlarında SK Innovation ve LG Chem şirketlerinin bataryalarını kullanmakta. Ancak görünen o ki şirket, ilerleyen zamanlarda tedarikçi listesine Samsung’u da ekleyecek.

Elektrikle çalışan otomobiller, şu anda sıvı elektrolitli aküler kullanıyorlar. Ancak tamamen katı halli bataryalar gelişmiş performans ve daha yüksek enerji yoğunluğu sunmaktadır. Samsung, Mart ayında yaptığı açıklamada katı hal bataryalarının elektrikli otomobillerde tek bir şarj ile 800KM’ye kadar menzil sunabileceğini belirtti. Bunun yanında bu bataryaların 1000’den fazla şarj döngüsünü de kaldırabileceğini söyledi.

Samsung, yaklaşık üç yıl önce Harman International isimli firmayı 8 milyar dolar ödeyerek satın alı. Bu şirket, şu anda otomobil bileşenleri, dijital kokpitler, ekranlar, bilgi ve eğlence sistemleri, bellek ve otomobil sensörleri üretmektedir. Eğer Samsung, Hyundai ile iş birliği konusunda bir anlaşmaya varırsa Güney Koreli şirketi bu sektörde daha hareketli günler bekliyor olacak.

“Samsung, Elektrikli Otomobiller Konusunda Hyundai İle İş Birliği Yapacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir