GÜNCEL HABERLER

Rüzgar ve güneşten elektrik üretimi, AB’nin 11 milyar avroluk gaz ithalatını önledi

Dikkat! bu haber “Diken” ajansından çekilerek otomatik olarak habersi.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Habersi gazete veya bir ajans değildir!

Avrupa Birliği’nin (AB), rüzgar ve güneşten elektrik üretiminin rekor seviyede büyümesiyle Rusya-Ukrayna savaşı sırasında 11 milyar avroluk doğalgaz maliyetini önledi. Bu dönemdeyse fosil gaz ithalatına 82 milyar avro harcandı.

Fotoğraf: Reuters

Londra merkezli düşünce kuruluşları E3G ve Ember’in analizine göre, rüzgar ve güneş enerjisi geçen yıl mart-eylül döneminde AB elektrik üretiminin yüzde 21’ini oluştururken, bu yılın aynı döneminde yüzde 24’ünü oluşturdu ve bu kaynaklardan 345 teravatsaat elektrik üretildi. Bu üretim geçen yılın aynı dönemindeki üretime göre 39 teravatsaatlik rekor artış gösterdi.

İspanya elektrik ……

Devamını okumak için: https://www.diken.com.tr/ruzgar-ve-gunesten-elektrik-uretimi-abnin-11-milyar-avroluk-gaz-ithalatini-onledi/

Kaynak :
https://www.diken.com.tr/ruzgar-ve-gunesten-elektrik-uretimi-abnin-11-milyar-avroluk-gaz-ithalatini-onledi/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir