RÜYA TABİRLERİ

Rüyada Düşmanlık Görmek

Son Güncelleme: 13.09.2020 14:31

Rüyada Düşmanlık Görmek Ne Demek?

Rüyada düşmanlık, dostluğa ve sevgiye yorumlanır. Ebu Sait El-Vaiz’e göre: birisiyle kendi arasında düşmanlık olduğunu görmek, aralarında dostluk ve sevgi doğacağına işarettir.

Bazı yorumculara göre; birisi ile aralarında düşmanlık olduğunu ve buna sabır ederek kendi nefsini idare ve savunduğunu görmek, o kimse ile sadik dost olmaya delalet eder. Aralarında düşmanlık olan iki kimsenin rüyada barıştıklarını görmek, birbirlerine şiddetle düşman olacaklarına delildir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada kendisinin başka birisi hakkında düşmanlık yaptığını görse, düşmanlık yaptığı şahsı severek onunla arkadaş olur. Rüyada Allah (C.C.)’in düşmanlarına düşmanlık yapmak, imana, onlara muhabbet etmek ve dost olmak da, Allah (C.C.)’in kitabına ve Resülullah’in (S.A.V.) sünnetine muhalefet edip yüz çevirmektir.

Rüyada bir insana karşı düşmanlığını açığa vurduğunu gören kimse, o insana dostluk eder. Düşmanlık gizli şeyleri açıklamaya da işarettir. Rüyada düşmanlar arasında meydana gelen düşmanlık, sulhtur. Barışık olan kimseler arasında meydana gelen düşmanlık, kötülük, şiddet ve kargaşadır.

Bazen de rüyadaki düşmanlık, işi iptal etmeye işarettir. Bir kimse kendisini büyük bir kimse ile düşmanlıkta bulunuyor görse, sevince işaret eder.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir