OTO HABER

Rolls Royce Markalı Otomobiller Neden Çok Pahalı?

Hiç merak ettiniz mi Rolce Royce gibi markaların otomobilleri neden çok pahalı? Bu yazımızda bu konuya değineceğiz. Pahalı bir araba markası düşündüğümüz zaman genellikle Lamborghini, Bugatti, Ferrari ve Rolls Royce markalı otomobiller aklımıza gelir.

Bu markalar arasında belki de en özel olanı Rolls Royce, sadece otomobil değil aynı zamanda uçak motoru da üreten bir firma. Business Insider tarafından hazırlanan video bu markanın neden bu kadar pahalı otomobiller ürettiğini ortaya koyuyor.

Rolls Royce, ön tarafındaki heykel logosu, gürültüyü azaltan özel lastikler ve özel iç tasarımı ile dikkat çekiyor. Ancak otomobili pahalı yapan en önemli detay ise boya ve el işçiliği ile yapılan tasarımdır.

Phantom, Ghost, Wraith ve Cullinan gibi en çok tercih edilen Rolls Royce modellerinin taban fiyatları $314.000 ile $450.000 arasında değişmektedir. Ancak eğer özel tasarım bir Rolls Royce istiyorsanız bu fiyatın oldukça ötesine bu araca sahip olmuş olacaksınız. Özel olarak ısmarlanmış Rolls Royce, şirketin “özel tasarım” ekibi tarafından özenle işlenerek size ulaştırılıyor.

Peki ne gibi özelleştirmeler ile Rolls Royce’u kendi zevkinize uyarlayabilirsiniz? Kısacası her şeyi özelleştirebilirsiniz. Özelleştirmenin ilk adımı otomobilin rengi ile başlar. Şirket, 44.000’den fazla benzersiz renkten oluşan devasa bir renk paletine sahiptir. İsterseniz bu dış boyanın içine elmas parçacıkları bile ekletebilirsiniz.

Rolls Royce’un özelleştirilmiş tasarımı elbette maliyeti etkileyen en önemli faktörlerden biri ancak tek başına yeterli değil. Otomobili satın alırken ödediğiniz paranın çoğu ne gelişmiş sürüş teknolojileri ne de yüksek beygir gücü. En önemli etken Rolls Royce’un simgeleşmiş logosu ve lüks algıya sahip markasıdır.

Rolls Royce markalı otomobiller neden pahalı ve özel? İşte videosu!

Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir