TEKNOLOJİ

One UI 2.5 İle Birlikte Stok Samsung Uygulamalarına Reklam Geliyor

Samsung‘un yaklaşmakta olan yeni One UI 2.5 sürümü ile ilgili yeni ekran görüntüleri sızdırıldı. Yeni arayüz güncellemesi ile birlikte Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un stok uygulamalarında ve hatta kilit ekranında bazı reklamlar göstereceği belirtiliyor.

Söylentilere göre, Samsung bu reklamları sadece A ve M serisindeki akıllı telefon modellerinde gösterecek. Örnek olarak paylaşılan ekran görüntüsü sızıntısında, kilit ekranında ekran kilidini açmadan önce 15 saniyelik reklam izlenmesini gerektiriyor. Muhtemelen bu reklamın tamamını izlemeden de geçebiliyorsunuzdur.

Başka bir örnekte ise Samsung’un cihazlarında ön yüklü olarak sunduğu hava durumu uygulamasıdır. Bu uygulamaya entegre edilmiş bir banner reklamı gözükmektedir. Ekran görüntüsündeki her iki reklamın da Korece olduğu açıkça görülüyor. Yani şirket muhtemelen bu reklamları sadece Güney Kore’de satışa sunacağı A ve M serisi modellerinde gösterebilir.

Samsung’un Kore’deki temsilcileri tarafından bu konuya dair bir açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamada Ekim ayında toplanan reklam gelirleriyle “yeni işlevler ve istikrarlı hizmet işletimi” sağlayabilmek için banner reklamlarını kullanıcı arayüzüne entegre etme niyetlerinden bahsedilmişti.

One UI 2.5 arayüzüne dair daha önceden farklı sızıntılar da yapıldı. Bu sızıntılardan biri de Samsung’un kendi arayüzü ile birlikte sunduğu gelişmiş ekran hareketleri özelliğidir. Görünüşe göre şirket bu özelliği cihazlarına üçüncü taraf launcher uygulamaları yükleyen kişilere de sunacak ve bu başlatıcılarda kullanabilecekler. Yeni One UI 2.5 sürümünün Galaxy Note 20 etkinliğinde tanıtılması bekleniyor.

“One UI 2.5 İle Birlikte Stok Samsung Uygulamalarına Reklam Geliyor” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir