OTO HABER

Nikola, Henüz Hiç Satış Yapmadan Önemli Otomobil Devlerini Solladı

Elektrikli otomobiller üzerinde çalışmalar yürüten Nikola markası, önemli başarılara tek tek ulaşıyor. Geçen hafta Nasdaq borsasında listelenmeye başlayan Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli otomotiv şirketinin hisseleri iki kattan fazla arttı.

İlk olarak 37 dolardan halka arz edilen Nikola’nın hisseleri daha sonrasında 95 dolara kadar yükseldi. Ancak sonrasında bir miktar geriledi. Gerileyen hisse fiyatları 65 dolara kadar indi.

Nikola’nın şu ana kadar müşterilerine teslim etmiş olduğu bir modeli bulunmuyor. Ancak şirket buna rağmen 26 milyar dolar piyasa değerine ulaşmış durumda. Bu piyasa değeri ile birlikte herkesin çok bildiği otomotiv devleri Fiat ve Ford’u sollamış durumda.

Şirketin ilk otomobil teslimatını gelecek yıl yapacağı tahmin ediliyor. Bunun yanında şirketin 2020 yılı boyunca hiç kâr elde etmemesi bekleniyor. Nikola’nın geçtiğimiz sene 188 milyon dolarlık bir zarara uğradığını da belirtelim.

Nikola’nın rakip olmaya çalıştığı Elon Musk’ın Tesla’sı ise rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Elektrikli otomobil üreticisi, piyasa değerindeki son artış ile birlikte en değerli otomotiv şirketi konuma yükselmiş durumda.

Tesla’nın hisseleri hafta başında 919 dolardan açılmıştı. Şirket hisseleri daha sonrasında ise 1000 dolara kadar çıktı ve rekor kırmış oldu. Tesla, bu artış sonrasında Japonya merkezli otomotiv devi Toyota’yı geçerek en değerli otomotiv firması oldu.

“Nikola, Henüz Hiç Satış Yapmadan Önemli Otomobil Devlerini Solladı” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir