TEKNOLOJİ

MIUI 12 Arayüzü 27 Nisan Tarihinde Çin’de Piyasaya Sürülecek

Xiaomi‘nin heyecanla beklenen yeni MIUI 12 arayüzü ile alakalı birçok söylenti ortalıkda dolanıyordu. Xiaomi bu söylentileri doğruladı. Yeni arayüz güncellemesi 27 Nisan tarihinde kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bu arayüz yine aynı tarihte tanıtılacak olan Mi 10 Youth Edition modeli ile birlikte tanıtılacak. MIUI 12 Beta ROM’larının ay sonuna kadar birkaç model için kullanıma sunulması bekleniyor.

Xiaomi yeni arayüzün çıkış tarihini Weibo üzerinden paylaştığı resmi yazı ile durudu. Şirket, MIUI 12 ve Mi 10 Youth Edition 5G ile alakalı tanıtım içerikleri paylaştı. Bu paylaşımda yeni arayüz sürümüne dair herhangi bir yeni özellik bilgilendirmesi bulunmuyor. Ancak Mi 10 serisinin yeni üyesine dair tasarım ayrıntılarını görebileceğimiz bir görsel mevcut.

MIUI 12 arayüzü ile alakalı son zamanlarda bazı sızıntılar gördük. Yeni kullanıcı arayüzü öğeleri ve tam ekran hareketleri ile alakalı yeniliklere dair bazı bilgiler ortalıkta dolanıyordu. Yeni güncelleme Android 10 benzeri jest hareketleri getirecek. Bunun yanında TÜV Rheinland sertifikası alan arayüz, iyileştirilmiş karanlık mod, bildirim gölgesi ve çok daha fazla geliştirilmiş özellik ile birlikte çıkış yapacak.

Mi 10 Youth Edition 5G modeline gelirsek bu cihaz, 50x’e kadar dijital yakınlaştırma yapabilen kamera kurulumu ile gelecek. Ayrıca akıllı telefonun arkasında bir periskop sensörü de bulunacak. Mi 10 Youth Edition’ın AMOLED ekrana sahip olması bekleniyor. Büyük olasılıkla bu model orta menzilli 5G yonga seti olan Snapdragon 765G’den gücünü alacak. Cihazda beyaz, altın, mavi ve nane yeşili olmak üzere dört renk seçeneği bulunuyor.

Bu haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir