ÖNERİLER

Kombi Resetleme Nedir? Kombi Resetleme Nasıl Yapılır?

Elektronik ürün gruplarında resetleme fonksiyonu pek çok noktada kurtarıcı niteliği taşımaktadır. Gelişmiş teknolojisiyle son derece komplike fonksiyonları yerine getirebilme potansiyeline sahip olan elektronik ürünlerdeki karışıklık ve kilitlenme gibi durumlarda resetleme seçeneği önemli bir avantaj sağlıyor. Bu tip ürünlerden birisi olan kombi cihazları içinde resetleme fonksiyonunun kullanılabilmesi mümkündür. Kombinin arızaya geçmesi durumunda arızadan çıkartılabilmesi amacı ile kombi cihazda kapatma ve yeniden açma yapılabilmesi amacı ile uygulanan bir işlemdir. Ancak Maltepe Demirdöküm Kombi Servisi uzman teknikerlerimiz, kombilerin kullanımı sırasında karşılaşılan her teknik arıza için kombi resetleme yönteminin tercih edilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Kombi Resetleme Hangi Sorunlarda Uygulanır?

Kombi cihazlarındaki her bir arıza için kombi resetleme işleminin gerçekleştirilmesi pek de uygun değildir. Özellikle de kullanıcılar tarafından kombi cihazlarında sıcak su alınamaması, peteklerde ısınma sağlanamaması gibi durumlarda hemen kombi resetleme işlemini gerçekleştirebilmektedir. Bu tip sorunlara istinaden yapılan resetleme işlemleri ile herhangi bir sonuç elde edilebilmesi mümkün olmaz. Yani kombi cihazlarında söz konusu problemin teknik bir arıza geçiriyor olması ve dijital gösterge panelinde kombi hata kodu yanıp, sönüyor ise kombi resetleme işlemi ile sonuç sağlanabilmektedir. Dolayısı ile her türdeki kombi arızası için uzman Bostancı Demirdöküm Kombi Servisi teknikerleri tarafından kombi resetleme işlemi ile çözüm sağlanmaz. Teknik açıdan da bu mümkün değildir.

Kombi Resetleme Nasıl Yapılır?

Kombi cihazlarında resetleme işlemleri pratik şekilde gerçekleştirilmektedir. Ancak kombi resetleme işlemlerinde mutlaka cihazın arıza durumunda olması gerekmektedir. Bununla birlikte her marka ve modelideki kombi için gerçekleştirilecek kombi resetleme işlemi birbirinden tamamen farklı olabilmektedir. Günümüzde bazı kombi cihazları üzerinde “R” harfinin yazılı olduğu bir düğme bulunmaktadır. Bu düğme vasıtası ile kombi cihazlarında resetleme işleminin hızlı ve kolay bir şekilde yerine getirilebilmesi mümkün olmaktadır. Ancak her bir kombi modelinde “R” şeklinde resetleme düğmesi seçeneği bulunmamaktadır. Bu şekilde reset düğmesi bulunmayan kombi cihazlarda çeşitli tuş kombinasyonları ile resetleme işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Sultanbeyli DemirdökümKombi Servisi uzman teknikerlerinden bu konuya ilişkin olarak kapsamlı bilgi ve destek alınabilmesi mümkündür.  Böylelikle resetleme işlemi ile pek çok kombi arızasının çözüme kavuşturulabilmesi ve kombinin sorunsuz şekilde kullanımının gerçekleştirilmesi mümkün olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir