OTO HABER

Kia’nın Yeni Elektrikli Otomobili 20 Dakikadan Kısa Sürede Şarj Olabilecek

Elektrikli otomobil üreticilerinin yeni araçlar üzerinde en fazla geliştirmeye uğraştıkları şey muhtemelen otomobillerin şarj süreleridir. Tesla, geliştirdiği yeni lityum iyon pil teknolojisinin araçları 10 dakikadan daha kısa bir sürede şarj edebileceğini iddia etmişti. Ancak bu teknolojisinin henüz uygulama olarak karşımıza çıktığını görmedik. Bu sefer de Kia’nın yeni elektrikli otomobili için geliştirdiği teknoloji ile 20 dakikadan daha kısa bir sürede şarj edilebileceğini iddia ettiğini gördük.

Kia, bu yeni şarj teknolojisi ile elektrikli otomobil pazarına oldukça agresif bir şekilde giriş yapmaya hazırlanıyor. Güney Koreli otomobil üreticisi, gelecek yıl itibariyle yeni elektrikli otomobillerini piyasaya süreceklerini doğruladı. Bu yeni araba, şirketin 2019 yılındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilediği “Hayal Et” konseptine yakın bir imaj sergileyecek.

Şirketin açıkladığına göre, yeni elektrikli otomobil yeni nesil şarj teknolojisine ve özellikle de bu tarz araçlar için oluşturulmuş yepyeni bir platform ile karşımıza çıkacak. Kia’nın yeni Kia CV adlı elektrikli otomobili, Hyundai’nin 800V mimarisine dayanan yeni Electric-Global Modüler Platformu (E-GMP)’yi kullanacak. Aynı zamanda şirketin en iddialı amiral gemisi modeli olacak.

Bu yeni platform sayesinde, otomobilin pilleri 20 dakikadan daha kısa bir sürede şarj olabilecektir. Bahsettiğimiz E-GMP platformu aynı zamanda Porsche’nin Taycan elektrikli araçlarında da halihazırda kullanılmaktadır. Kia Motors yetkilileri, 800V pil teknolojisinin Kia CV modelinde de aynı şekilde kullanılacağını ve “20 dakikadan kısa şarj süresi” sunacağını resmen doğrulamış oldu.

Güney Koreli otomobil üreticisi Kia’nın yetkilileri, yeni otomobilin 300 mil yani yaklaşık olarak 480 kilometre menzile sahip olacağını belirttiler. Aynı zamanda Tesla Model S ve Porsche Taycan’a benzer olarak 3 saniyenin altında 0-100 yapabileceğini doğruladılar.

“Kia’nın Yeni Elektrikli Otomobili 20 Dakikadan Kısa Sürede Şarj Olabilecek” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir