TEKNOLOJİ

iPhone 11, 2020 Yılının İlk Yarısında En Çok Satan Akıllı Telefon Oldu

Küresel koronavirüs salgınına rağmen Apple, iPhone satışlarında iyi bir yıl geçirmeye devam ediyor. ABD merkezli teknoloji devi, 2020 yılının ilk yarısında harika satış sayılarına ulaştı. Şirketin iPhone 11 modeli, yılın ilk yarısında en çok satan akıllı telefon modeli olmayı başardı.

Apple, geçen sene Eylül ayında piyasaya sürdüğü iPhone 11 modelini 2020 yılının ilk altı ayında 37,7 milyon adet satmayı başardı. Geçtiğimiz yılın istatistiğine baktığımız zaman bu, yine çok satan iPhone XR modelini bile 10 milyondan fazla fark ile geçiyor.

Samsung ise listeye orta sınıf pazarı için sunduğu Galaxy A51 modeli ile girmiş durumda. İkinci sırada yer alan cihaz, 11,4 milyon adet satarak iPhone’un oldukça gerisinde kalmış durumda. Geçen senenin listesinde Samsung’un 4 adet akıllı telefon modeli varken bu sene sadece bir model ile ikinci sırada yer almaktadırlar.

Listenin geri kalanında Apple’ın iPhone modelleri, Xiaomi ve Xiaomi’nin alt markası Redmi yer alıyor. Redmi Note 8 modeli, 11 milyonluk satış sayısı ile 2020’nin ilk çeyreğinde en çok satan üçüncü model olmayı başarmış durumda. Bu modelin ardından ise 10,2 milyonluk satış adedi ile yine Redmi’nin bir cihazı olan Redmi Note 8 Pro geliyor.

Beşinci sırada iPhone SE (2020), altıncı sırada iPhone XR, yedinci sırada iPhone 11 Pro Max, sekizinci sırada Redmi 8A, dokuzuncu sırada Redmi 8 ve son sırada ise iPhone 11 Pro modeli yer alıyor. Bu modellerin kaç milyon adet sattığını ise tablo üzerindeki sayılar üzerinden kontrol edebilirsiniz.

“iPhone 11, 2020 Yılının İlk Yarısında En Çok Satan Akıllı Telefon Oldu” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir