ÖNERİLER

Hamilelik Belirtileri ve Yeni Semptomlar

Gebelik hesaplama anne olma adayı olan kişinin son adet döneminin ilk gününden itibaren 14 gün sonrasının 9 ay ve 10 gün ileri atılması sureti ile elde edilen tarihin bebeğin doğum tarihi olarak nitelendirilmesi işlemidir veya yöntemidir. Ancak bu işlem kesin bir tarih verse de bebeğin gerçek doğum tarihinin bugünden farklı bir gün olma ihtimali çok yüksektir. Zira bebeklerin büyük bir çoğunluğu tam olarak 9 ay ve 10 gün süre zarfında doğmazlar sezaryen farklı komplikasyonlar veya annenin tercihi gibi sebepler doğum tarihini belirleyen esas unsurlardır.

Gebelik belirtilerinin görülme zamanı ve hangi belirtilerin hangi dönemlerde görüleceği kişiden kişiye değişebilmektedir ancak bu belirtilerin neler oldu genel olarak değişmemektedir. Hamilelik belirtileri olarak nitelendirebileceğimiz bu semptomlardan bazıları mide ağrısı baş dönmesi mide bulantısı şişkinlik olarak ifade edilebilir. Bunun yanında hamileliğin ileriki dönemlerinde farklı semt onların da görülebileceği unutulmamalıdır. Ancak bu semptomların görüldüğü her kadın bir anne adayı olarak nitelendirilemez.

Bağışıklık sistemimiz temel olarak bizi hastalığa yol açan patojenler den bakterilerden ve virüslerden korunması için dizayn edilmiştir. Ancak MS hastalığı bağışıklık sisteminin zararlı patojenler yerine veya onları ilaveten vücut dahilinde üretilen sinir hücrelerine hücum etmesi suretiyle kişinin bedeninde bazı arızalar meydana getirmesi durumudur. Maalesef bu hastalığın kesin bir tedavisi yoktur ancak erken teşhis edilmesi durumunda kişinin daha az eziyet çekmesi ve günlük hayatını asgari şekilde sürdürebilmesi sağlayacak kadar etkin tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir