OTO HABER

Formula E Arenasına İlk Türk-İtalyan Ortak Takımı Katılıyor!

Formula E yarışlarında birkaç yıl içinde Türk ve İtalyan şirketlerin ortaklığı ile kurulan bir takım göreceğiz. Bu girişim ilk olarak İtalyan gazeteci Massimiliano Zocchi’nin İtalyan girişimci Gianfranco Pizzuto’ya “Neden bir Formula E takımı kurmuyorsun?” demesiyle başladı.

Fisker Karma’nın yatırımcılarından olan Pizzuto ise bu fikri oldukça beğenmiş. Ardından ise elektrikli motor ve elektrikli batarya konusunda tecrübeli bir arkadaşı olan Mark Lander’ı aramış. Bu arada Mark Lander, Antalya’daki IMECAR isimli şirketin de sahibi. Bu iki arkadaş 2022 yılı için Formula E’ye dahil olma hedeflerini belirlerken bir başka girişimciye daha konuyu açmışlar. Bu kişi ise Armağan Arabul.

Türk girişimci Arabul, 2015 yılından bu yana geliştirdiği, tasarımı ve alt yapı mühendisliğini de bizzat kendisi yaptığı Elektron markalı süperspor otomobil projesinde sona yaklaşmış durumda. Ayrıca kendisi 2021 Cenevre Fuarında yer almak üzere şu anda Ankara’da prototip üretmektedir.

İş adamı ve girişimci Arabul, aynı zamanda Elektron projesinin başından beri Mark Lander’la birlikte çalışmıştır ve hala da çalışmaya devam etmektedir. Elektron’un bütün motor ve batarya sistemlerinden IMECAR sorumludur.

Pizzuto ve Lander’ın Formula E projesini duyan Arabul, “Bu projeye destek vermek ülkemiz ve insanlarımız için bir sorumluluktur, neden Formula E yarışlarını Türkiye’ye getirmeyelim.” diyerek bu proje için elinden geleni yapacağını belirtiyor.

İşte bu projenin ismi de Scuderia-E olarak belirlendi. Yeni takımın rengi ise İtalyan takımlarda görmeye alışkın olduğumuz kırmızı olacak. Aynı zamanda bu renk Türk bayrağına da atıfta bulunmuş oluyor. Henüz hayata geçirilmemiş olan bu proje özellikle de İtalya’da oldukça ses getirmiş durumdadır.

Scuderia-E isimli takım Formula E yarışlarında boy gösterecek olan ilk Türk ve İtalyan ortak takımı olma başarısını göstermiş olacak ve tarihe adını yazdıracak. Projenin ilk girişimcisi Pizzuto, Arabul’u Elektron projesini İtalya’ya taşıması için ikna etmek istiyor.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir