OTO HABER

Elon Musk Açıkladı, Tesla Araçlarına Video Konferans Özelliği Gelecek

Koronavirüs kısa süre içerisinde Çin’in Vuhan kentinden çıkıp bütün dünyaya yayıldı ve yaşamı çoğu yönden fazlasıyla etkiledi. Bu bağlamda koronavirüs salgının birçok şirketi muhtaç bıraktığı şeylerden biri ise video konferans uygulamaları olmuş oldu. Tesla Ceo’su Elon Musk bu bağlamda Tesla araçlarına video konferans özelliğinin getirileceğini duyurdu.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Tesla araçlarına gelecek zamanlarda video konferans özelliğinin geleceğini açıkladı. Bu özellik yakın bir zaman içerisinde Tesla otomobillerinde kullanıma başlayabilir zaten birçok Tesla otomobili video konferans için gerekli donanımı içerisinde bulunduruyor.

Elon Musk, Twitter adresi üzerinden yapmış olduğu bir açıklamada Tesla araçlarına “kesinlikle” getirilecek olan özelliklerden birinin video konferans olduğunu açıkladı. Tesla model 3 kullanıcılarının kısa bir süre içerisinde bu özelliğe sahip olması bekleniyor çünkü bu modelde zaten sürücüye bakan bir kamera yer almakta.

Tesla Model 3, dikiz aynasının üzerinde yer alan bir kamere ile piyasaya çıkmıştı. Tesla sürücülerine henüz bu kamera ile ilgili bir özelliği sunmuş değil. Bu bağlamda Model 3’lerde bulunan kameraların video konferans için kullanılacağı düşünülüyor.

Geçtiğimiz aman içerisinde Tesla, kamera ile alakalı bir patent başvurusu yapmıştı. Bu patent, “Yolcuların Mekansal Konumlarına Dayalı Bir Araç İçin Kişiselleştirme Sistemi ve Metodu” şeklinde isimlendirilmişti. Bu kamera sürücü araca bindiğinde onu tanıması ve kişiselleştirilmiş olan ayarları sürücüye sağlaması bağlamında konumlandırılmış. Bütün bu ayrıntıları göz önüne alarak Tesla model 3’te bulunan kameralar yakın zamanda Tesla sürücülerine konferans özelliğini sunabilir.

Kaynak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir