ÖNERİLER

Çamaşır Makinesinin Yumuşatıcıyı Alamaması Sorununun Çözüm Yöntemi

Yıkandıktan sonra çamaşırların hem yumuşacık olmasını hem de hoş kokuya sahip olmasını yumuşatıcı sağlar. Çamaşır makinesinin deterjan haznesinde deterjanın yanındaki hazneye yumuşatıcı koyularak, yıkama programı başlatılır. Makine seçilen yıkama programına göre sırasıyla önce deterjanı daha sonrada yumuşatıcıyı alarak, yıkama işlemini gerçekleştirir. Ancak çeşitli nedenlerle çamaşır makinesinin yumuşatıcıyı alamaması sorunuyla da karşı karşıya kalınabiliyor. Çekmeköy Arçelik Servisi merkezimize çamaşır makinesi arıza bildirimlerinde en yaygın görülen sorunların başında geliyor.

Çamaşır makinesinin yumuşatıcıyı alamaması durumunda çamaşırlar uzun süren hoş kokuya sahip olamaz. Aynı zamanda da yumuşatıcı ürünleri adından da anlaşılacağı üzere makinede yıkanan çamaşırlara yumuşaklık kazandırıyor. Dolayısıyla yumuşatıcının alınamaması durumunda makinede yıkanan çamaşırlar sert kalacaktır. Bu durumda çok daha hızlı bir şekilde kullanım işlevini yitirmesine ve tahrip olmasına neden olabilir.

Çamaşır Makinesi Yumuşatıcıyı Neden Alamaz?

Çamaşır makinesinin deterjan haznesine koyulan yumuşatıcıyı alamamasına neden olabilecek birden fazla olasılık bulunmaktadır. Çamaşır makinesinin bağlı bulunduğu su tesisatındaki su tazyik seviyesinin düşük olması da bunun birincil nedenlerinden birisidir. Yeterli su tazyiki sağlanamadığı takdirde, yumuşatıcının kazana alınması gerçekleşmez. Bu nedenle çamaşır makinesinin bağlı olduğu su tesisatındaki tazyik şiddetinin uygun seviyede olup, olmadığı kontrol edilmelidir. Uygun seviyede değil ise arttırılmasının çözümlerinin araştırılması gerekir. Eğer tazyik uygun seviyede ise çamaşır makinesinin özellikle yumuşatıcı kısmına denk gelen deterjan haznesindeki su gözlerinde kireçlenmeye bağlı tıkanıklık olabilir.

Çamaşır makinesin deterjan haznesinin su gözeneklerinin kireçten dolayı tıkanması durumunda yumuşatıcıyı alması mümkün olmaz. Bu durumda Ataşehir Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz tarafından özel kireç çözücü ürünler vasıtasıyla, kireçlenme giderilir. Böylelikle çamaşır makinesinin deterjan haznesinden su akışının kesintisiz ve uygun tazyik şiddetinde gerçekleşmesi sağlanır.

Sarıgazi Arçelik Servisi teknikerlerimiz tarafından çamaşır makinesinde kullanılan yumuşatıcı ürününün seçimi konusunda da hassas şekilde hareket edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Çamaşır makinesinde kullanılan makine deterjanının kalitesiz olması durumunda çok fazla kalıntı bırakmasına neden olur. Bu deterjan kalıntıları da zaman içerisinde deterjan haznesinden temizlenmediği takdirde kalıplaşarak, tıkanmaya neden olur. Bu durumda makinenin yumuşatıcıya alamamasına neden olabiliyor. Bu nedenle birkaç yıkamada bir olacak şekilde makinenin deterjan haznesinin temizlenmesi ve tabii ki kaliteli deterjan tercihinin yapılması gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir