ÖNERİLER

Çamaşır Makinesinin Sürekli Su Boşaltmaya Çalışması Normal Mi?

Çamaşır makinenizin kullanımı sırasında çeşitli sorunlar ile karşı karşıya kalmanız durumunda profesyonel servis hizmetlerini kullanarak, sorunların giderilmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde çamaşır makinenizin kullanımının uzun ömürlü ve sorunsuz olmasını sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte çamaşır makinelerine ilişkin olarak Gülsuyu Arçelik Servisi merkezimizde makinenin sürekli olarak su boşaltmaya çalışması gibi bir durumla karşı karşıya kalınması da en sık görülen makine arızalarından birisidir. Çamaşır makinesi teknolojisi gereğince yıkama programı sonunda içerisinde bulunan suyu boşaltır. Bu şekilde çamaşırlarınızın ıslak kalmamasını sağlamaktadır. Ancak çamaşır makinenizin bu işlemi yıkama programına göre belirlenmiş olan sürelerde uygun miktarda yapması gerekir. Sürekli su boşaltmaya çalışması makinenizde bir sorun olduğuna işaret etmektedir.

 Çamaşır Makinesinin Boşaltmaya Çalışmasının Nedenleri

Çamaşır makineniz seçtiğiniz yıkama programına göre belirli miktarda bir su alımı gerçekleştirir. Bu şekilde çamaşırlarınız için en uygun yıkama koşullarını oluşturur. Ancak bazı durumlarda çamaşır makineniz, yıkama programına göre belirlenmiş olan suyu aldıktan sonra da su almaya devam eder. Böyle bir durumda makineniz aşırı su yüklemesi nedeni ile boşaltım gerçekleştirir. Bu durumda sürekli su almaya çalışan makinenin devamlı olarak bu suyu boşaltmaya çalışmasına yol açabilir. Eğer makinenizde böyle bir durum söz konusu ise herhangi bir şekilde bireysel müdahalede bulunarak, çözüm sağlayabilmeniz mümkün değildir. Bu nedenle en hızlı şekilde Küçükbakkalköy Arçelik Servisi hizmetlerimize başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Çamaşır makinenizin su seviye anahtarı veya pompa motoru arızası ile birlikte program aygıtı sorunları da böyle teknik bir problemle karşılaşmanıza neden olabilir.

Çamaşır Makinesi Sürekli Su Boşaltma Sorunu Nasıl Çözülür?

Çamaşır makinenizin suyu sürekli boşaltmaya çalışması durumunda vakit kaybetmeden profesyonel Göztepe Arçelik Servisi hizmetlerimize başvuruda bulunmanız çok önemlidir. Çünkü böyle bir durumda makinenizi normal bir işlem için kullanabilmeniz mümkün değildir. Çamaşır makinenizde uzmanlarımız tarafından su giriş ventili, su seviye anahtarı, pompa motoru ve son olarak program aygıtı parçaları için gerekli kontroller gerçekleştirilmektedir. Hangi parçada bir sorun olduğu tespit edilirse kaliteli bir çözüm sağlanabilmesi için uzmanlarımız tarafından makinenizin ilgili arızalı olan parçası yenisi ile değiştirilmektedir. Bu değişim işlemleri sırasında da uzmanlarımız tarafından kalite standartlarının korunması maksadı ile yalnızca orijinal yedek parça kullanımı gerçekleştirilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir